DEVASTACIJA

FOTO: SRAMOTA KRAJ PAKLENICE Pogledajte kako izgleda jedna od najljepših hrvatskih plaža, turisti zgroženi: 'Auti nam prolaze centimetar od glave!'

 
 Fotografija čitatelja

Mislili ste da ste vidjeli svu bahatost ovog ljeta po plažama, pita se čitateljica Jutarnjeg u ogorčenom mailu koji je poslala na redakcijsku adresu. Nakon niza incidenata ove godine na hrvatskim plažama na koje su upozoravali građani i lokalne zajednice, pojavio se još jedan primjer nebrige na plaži Pisak na obalama Pakleničke rivijere.

Fotografije koje nam je poslala čitateljica prikazuju automobile parkirane nasred plaže kojima ne pokazuju samo bahatost i nepoštovanje prema drugim ljudima, već i devastiraju prirodnu obalu.

- Mislili ste da ste vidjeli svu bahatost ovog ljeta po plažama. E pa, niste vidjeli plažu u Selinama. Ljudi doslovce ulaze s autima u more, ruju po plaži i najgore od svega voze se kupačima na centimetar od glava, što je izuzetno opasno - piše čitateljica.

Fotografija čitatelja

Fotografija čitatelja

Dodaje da je plaža Pisak, koju od milja zovu ‘malim Zlatnim ratom’, predivna prirodna plaža, nastala tokom rijeke iz NP Male Paklenice, a problem nisu samo bahati vozači koji se dolaze kupati automobilima, već i susjedi koji uzimaju šljunak i odvoze ga za gradnju kuća.

- Stoljećima kanjoni Paklenica kotrljaju kamenčiće i tvore dvije predivne plaže u Selinama. I dok druge općine navoze šljunak i trude se imati lijepu plažu i onda je čuvaju kao oko u glavi, u Selinama predivnu kilometarsku prirodnu plažu koja je Bogom dana nisu u stanju ni očuvati. To je najljepša plaža u ovom dijelu Dalmacije, koja neodoljivo podsjeća na manju verziju Zlatnog rata. Osim devastacije svakodnevnim prometom koji se iz nezamislivih razloga odvija po njoj, plaža je redovito kopana bagerima i šljunak odvožen za izgradnju obližnjih kuća u mjestu. Tko će odgovarati za to? Kada će prestati uništavanje ove predivne plaže? Kako će je dovesti u prvobitno stanje - pita se čitateljica.

Fotografija čitatelja

Fotografija čitatelja

Fotografija čitatelja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:00