SUNCE, MORE, KUPANJE...

FOTO: PRAVE VRUĆINE NAMTEK DOLAZE! Idući tjedan živa natermometru penje se i do 35 stupnjeva

 Zvonimir Barišin/CROPIX

Nakon vrlo promjenjivog i prohladnog vremena napokon nam stiže pravo ljeto. Iako nas sunce i visoke temperature prate cijeli tjedan, prave vrućine stižu nam već ovaj vikend.

Već je danas vrijeme na popularnim splitskim Bačvicama privuklo brojne kupače

Kako javlja DHMZ , danas je u cijeloj Hrvatskoj sunčano i toplo. Samo u Slavoniji i Baranji povremeno umjerena naoblaka uz malu vjerojatnost za kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Vjetar je slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu uz obalu slaba do umjerena bura i sjeverac, prema otvorenome moru umjeren do jak sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27, na Jadranu između 26 i 30 °C.

Već sa sutrašnjim danom sunca će više biti i u kopnenoj Hrvatskoj, a prema kraju tjedna očekuje se i sve stabilnije i toplije vrijeme.

Kako javlja DHMZ , za vikend će u mnogim djelovima zemlje biti vruće, a temperature će prelziti 30°C.

Prema prognostičkim kartama, toplo vrijeme nastavit će se u idućem tjednu, kada bi se u unutrašnjosti zemlje živa u termometrima mogla penjati i do 35°C.

U srijedu se primjerice 34°C očekuju u Požegi, Slavonskom Brodu, Sisku, a stupanj niže u Varaždinu, Bjelovaru, Koprivnici i i Križevcima.

Na Jadranu se očekuju temperature nešto malo niže, primjerice u srijedu se u Splitu i Šibeniku očekuje 31°C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 11:12