EKSTREMNA RETORIKA U BRANITELJSKOM ŠATORU

FOTO: POLNOĆKA U SAVSKOJ 'Ratnije gotov, dolaze preko Dunava i ubijaju nam djecu u bolnicama'

Misu je služio jedan od najkonzervativnijih svećenika mlađe generacije, don Damir Stojić
 Bruno Konjević/Cropix

Misu polnoćku u šatoru u Savskoj 66 u Zagrebu, gdje su već više od dva mjeseca utaboreni branitelji koji traže ostavku ministra Predraga Matića i dvoje njegovih suradnika, predvodio je salezijanac i studentski kapelan iz Zagreba don Damir Stojić.

Riječ je o jednom od najkonzervativnijih svećenika mlađe generacije u Hrvatskoj koji dijeli ideološke poglede s prosvjednicima. Često je napadao homoseksualnost, a podržao je i lanjski referendum o braku.

Na polnoćki nije izostala njegova ekstremna retorika. 'Rat još nije gotov', izjavio je tijekom propovijedi okupljenima u šatoru, među kojima su bili i umirovljeni general Mladen Markač te Ljubo Ćesić Rojs.

FOTOGALERIJA: Polnoćka u braniteljskom šatoru

Stojić je dodao da je čuo kako su u Vinkovcima liječnici potpisali priziv savjesti protiv pobačaja 'pa našu djecu za novac dolaze ubijati oni preko Dunava'.

'Isto tako je bilo prije 20 godina kada su dolazili ubijati', rekao je još Damir Stojić.

Nešto ranije na Badnjak, prosvjednike u Savskoj posjetio je i kardinal Josip Bozanić, koji se ondje srdačno pozdravio s organizatorima demonstracija Josipom Klemmom i Đurom Glogoškim. Ondje se u tom trenutku našao i ratni zločinac Dario Kordić, u Haagu osuđen za pokolj u Ahmićima, koji je kardinalu poljubio ruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 21:02