SUDAR IDEOLOGIJA

FOTO Policija živim zidom razdvojila prosvjednike, priveli tri osobe, ozlijeđen fotoreporter

 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - Na Trgu bana Josipa Jelačić okupilo se pedesetak pripadnika desne struje i dvjestotinjak pripadnika Građanske akcije.

Uhićen je jedan pripadnik iz skupine ekstremnih desničara zbog dizanja desnice. Uhićena su i dva pripadnika Građanske akcije od kojih jedan zbog prikrivanja identiteta.

U naguravanju je ozlijeđen i jedan fotoreporter nakon što su ga prosvjednici gurnuli te je pao na pod, pišu 24 sata .

Živim zidom policija je na trgu odvojila dvije suprotstavljene strane.

Podsjetimo, oko 18 sati kao odgovor na održavanje desničarskog skupa na Trgu bana Jelačiće okupila se nekolicina predstavnika antifašističke Građanske akcije. Pozvali su sve ljude koji se protive promicanju 'zločinačke nacističke ideologije' da dođu kod Manduševca kako bi se spriječile, kako su rekli, 'fašističke orgije' u gradu. Netom nakon što su se počeli okupljati, počela ih je legitimirati policija, javlja HRT .

Na glavni zagrebački nešto nakon 18 sati došli su i predstavnici ekstremno desnih udruga i stranaka, ali u znatno manjem broju.

Podsjetimo, premijer Zoran Milanović u četvrtak je na sjednici Vlade potvrdio da je MUP zabranio skup ekstremne desnice. Predsjednik HČSP-a Josip Miljak, pak, najavljuje tužbu protiv Vlade na Sudu za ljudska prava. Najavio je i tužbe protiv medija i napomenuo da će, umjesto najavljenih skupova svoje goste povesti u 'turistički' obilazak grada.

Građanska akcija je, pak, pozvala građane koji se protive promicanju 'zločinačke nacističke ideologije' da danas u 17.30 sati dođu na Trg bana Jelačića kod Manduševca kako bi se spriječile, kako su rekli, 'fašističke orgije' u gradu.

Ovdje nije riječ o sukobu dviju suprotstavljenih subkultura, pri čemu je istina negdje u sredini, nego o sukobu civilizacije i barbarstva, običnih ljudi i fašističkih zlotvora, piše u pozivu na Trg Građanske akcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 20:18