OTKAZANA TREĆINA LETOVA

FOTO Počeo štrajk stjuardesa Croatia Airlinesa: 'Vežite se, (pro) padamo'

Nakon propalih pregovora s Upravom stjuardese i stjuardi 9. srpnja u 6 sati ujutro krenuli su u štrajk zbog malih plaća, kratkih godišnjih, a traže i stanku tokom radnog vremena
 Davor Pongračić/Cropix

ZAGREB - Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova počeo je jutros u 6 sati štrajk u Croatia Airlinesu koji bi trebao trajati do utorka.

Zbog štrajka će danas biti otkazano 33 od ukupno 96 letova, a svim će oštećenim putnicima biti nadoknađena šteta, objavili su iz Croatia Airlinesa. Procjenjuje se da će izravna šteta zbog štrajka biti milijun dolara dnevno.

Sindikat optužuje Upravu da je odlučila radije dijeliti profit sa stranim kompanijama, kao što su ČSA (Češka), BH Airlines (BiH) i Malev (Mađarska) od kojih će iznajmiti zrakoplove i osoblje, nego osigurati minimalna prava svojim radnicima.

Iz sindikata podsjećaju da su zimus pristali na smanjenje plaća zaposlenih u Croatia Airlinesu za pet posto, no tvrtka i dalje propada zbog nesposobnosti vodstva.

Podršku stjuardesama ispred upravne zgrade Croatia Airlinesa u Buzinu došli su pružiti i piloti Croatia Airlinesa, a predsjednik Hrvatskog sindikata prometnih pilota Andre Šarinić najavio je da će piloti, ako se ispune zakonski uvjeti, kroz 48 sati stupiti u štrajk solidarnosti s kabinskim osobljem.

Kompanija na internetskim stranicama www.croatiaairlines.com objavljuje listu planiranih letova u vrijeme štrajka.

Putnicima i korisnicima usluga na raspolaganju je i besplatni telefon 0800 7777 za pozive iz Hrvatske i telefon Kontakt centra (+385 - 1) 6676 555 na kojima se mogu dobiti detaljnije informacije o letovima i uvjetima putovanja tijekom štrajka. Radno vrijeme kontakt centra za vrijeme trajanja štrajka je od 6 do 21 sat.

Svi putnici koji su rezervirali i kupili kartu do 7. srpnja (uključujući i 7. srpnja) za neki od letova u vrijeme štrajka, moći će je zamijeniti bez nadoplate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 21:42