NEOBIČNO

FOTO: OVO SU JASLICE S KAPTOLA Tuđman, Tito, Hitler i Osama bin Laden posjetili Isusa Krista

Svećenik Mijo Gabrić u Cascade centru izradio je ekstravagantne jaslice, gdje Isusa posjećuju Majka Tereza, Gandhi, Franjo Tuđman, Tito, Janica Kostelić, Osama bin Laden, Hitler...
 Ranko Šuvar / Cropix

Najekstravagantnije jaslice u Zagrebu smještene su u izlogu Cascade centra u Tkalčićevoj.

Tu je samo Isus očekivani lik. Trojicu mudraca predstavljaju papa Ivan Pavao II, Mihail Gorbačov i Ronald Reagan, koji su stigli u papamobilu, Volgi i Lincolnu. Umjesto u štalici, Isus je rođen u mlinu, a odmah pokraj je napuštena tvornica, kao simbol sve veće nezaposlenosti.

Autor jaslica je - Mijo Gabrić, jedan od najutjecajnijih ljudi na Kaptolu, prebendar i voditelj Ureda za povrat imovine Zagrebačke nadbiskupije.

Pogledajte fotogaleriju neobičnih likova u jaslicama svećenika Mije Gabrića

Prije nekoliko godina organzirao je akciju prikupljanja PET ambalaže u korist obnove katedrale, a bio je i jedan od pokretača i glavnih organizatora božićnih koncerata u Ciboni.

Gabrićeve jaslice tumače gdje bi se Isus rodio u današnje vrijeme i koje poznate osobe bi ga posjetile. Od Majke Tereze i Gandhija, astronauta Armstronga, Marilyn Monroe, Salvadora Dalija, Mozarta, Beethovena, Franje Tuđmana, Tita i Janice Kostelić, do Osame bin Ladena i Hitlera, koji sjede na kutijama punim dinamita.

Gabrić je u mladosti bio bubnjar u rock bandu, a sada u sedamdesetim postao je avangardni umjetnik. (R.B.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:02