DOBRODOŠAO PREDAH

FOTO Okončana vatrena drama u Istri: Požari kod Poreča i Vodnjana lokalizirani

Na sva tri požarišta požar gase zemaljske vatrogasne snage. Zračne snage se preraspoređuju prema potrebi
Galizana, 250812.Jedan od pozara koji jos uvijek bukti u Istri je onaj na podrucju izmedju Galizane i Vodnjana. Vatrogasci neumorno gase pozar, no on jos uvijek nije pod kontrolom. U gasenju osim vatrogasaca sudjeluje i kanader. Foto: Srecko Niketic / CROPIX
 Srećko Niketić / CROPIX

NOVO - 22:00 Požar otvorenog prostora na području Baderne u blizini Poreča je lokaliziran. Požar su gasile zemaljske vatrogasne snage i zračne snage. Opožareno je oko 150 ha trave, niskog raslinja i crnogorice, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Požar otvorenog prostora na području Galižana – Fažana je lokaliziran. Opožareno je oko 100 ha trave, niskog raslinja i crnogorice. Požar je gasilo oko 60 vatrogasaca. Požar su gasile zemaljske vatrogasne snage i zračne snage.

Požar otvorenog prostora na području Pariži u blizini Sv. Petra u šumi je lokaliziran. Požar su gasile zemaljske vatrogasne snage. Opožareno je oko 5 ha trave, niskog raslinja i crnogorice.

Tijekom dana, požare na području Istarske županije gasila su 4 Canadaira.

Na području Istarske županije u tijeku je gašenje požara na području Baderne, u blizini Poreča, zatim na području Galižana – Fažana te kod mjesta Pariži u blizini Sv. Petra u šumi, priopćeno je iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Zbog požara zatvorena je D21 od križanja za Galižanu do Vodnjana u Istri. Obilazak je Partizanskim putem preko Fažane do Vodnjana, priopćio je HAK.

Na sva tri požarišta požar gase zemaljske vatrogasne snage. Zračne snage koje ondje djeluju, preraspoređuju se na požarištima prema potrebi.

Gori i u Ličko-senjskoj županiji. Gašenje požara otvorenog prostora na području Kosinja i dalje je u tijeku. Požar i dalje gase DIP Zadar, Šibenik i Split, JVP Gospić, DVD-i Karlobag, Pazarište, Otočac, Brinje, Vrhovine, Sinac, Perušuć, djelatnici Hrvatskih šuma i Parka prirode Velebit - ukupno oko 70 vatrogasaca. Požar gase i zračne snage.

Karlovačka policija izvjestila je da je za sav promet zbog požara zatvorena državna cesta D1 u mjestu Jelaši nedaleko Karlovca. Vatra je zahvatila suhu travu i nisko raslinje uz Ličku magistralu te se promet odvija dionicom Turanj - Kamensko - Popović Brdo - Knez Gorica - Tušilović.

Za vatrogasce nema predaha niti u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a zaprimilo je zahtjev za pomoć u gašenju požara na području Sadina blizu Kaštela. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje. U gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage sa ukupno 37 vatrogasaca i 12 vozila. Na požarište su upućene i zračne snage.

Gašenje je u tijeku.

U tijeku je gašenje požara na području Prugova. Požar gase lokalne vatrogasne snage sa ukupno 21 vatrogascem i 5 vatrogasnih vozila.

U tijeku je gašenje požara otvorenog prostora na području Dicmo – Stuble – Prisoje. Požarom je zahvaćeno oko 10 ha hrastove šume, smreke i trave. Požar gase lokalne vatrogasne snage sa ukupno 27 vatrogasaca i 6 vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:45