AKCIJA U LICI

FOTO: NEOBIČNA INTERVENCIJA HGSS-ovci iz jame kod Gospića izvukli 200 kilograma teškog medvjeda

 GSS

GOSPIĆ - HGSS stanica Gospić dobila je nesvakidašnji poziv u subotu. Vlasnik lokalne turističke lovačke agencije objasnio je kako je prilikom lova na medvjeda došlo do nesreće, pri kojoj je ustrijeljeni medvjed upao u dotada nepoznatu jamu.

HGSS se odazvao na poziv, prvenstveno kako bi spriječio da dođe do ljudskih žrtava prilikom nestručnih pokušaja vađenja trofejnog medvjeda iz jame.

Jama je bila duboka nekih 100 metara, a nakon jamskog ulaza naglo se širila u zvono. Na žalost, medvjed je već bio mrtav, a brojne kosti koje su ga okružavale pokazale su kako nije bio prva životinja koja je upala u tu smrtonosnu zamku.

Djelatnici GSS-a na kraju su uspjeli izvući medvjeda van iz jame, usprkos tome što ga je bilo potrebno povuči kroz 75 metara čiste vertikale, te još 20 metara strmog uspona.

- Iako ne podržavamo lov, niti razumijemo ovaj način razmišljanja shvaćamo da postoji lovno-gospodarska osnova kojom treba gospodariti te da je Republika Hrvatska turistička zemlja, a lovni turizam je jedna od značajnih grana turizma, pa se nadamo da smo i na ovaj način bar malo doprinijeti našem gospodarstvu u ovim teškim financijskim trenutcima, stoji u priopčenju HGSS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 06:14