SLAVILA U DRAŽICAMA

FOTO: KOLINDA O SPORU S NEVAŽEĆIM LISTIĆIMA 'Uopće ne mogu shvatiti o čemu je tu riječ. Narod je izabrao predsjednicu'

"Dala sam puno obećanja koja ću početi izvršavati čim se potvrde izborni rezultati. Stvari se neće promijeniti preko noći..."
 Tea Cimas / CROPIX

Tri dana nakon što je izabrana za prvu hrvatsku predsjednicu, Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u svoj rodni kraj. U Domu kulture u Dražicama dočekali su je mnogobrojni mještani s područja Grobnišćine, ali i iz udaljenijih krajeva, te ih je, po nekim procjenama, bilo između tri i četiri tisuće, kako piše Novi list .

Izabrana predsjednica iz autobusa je izašla uz pjesmu koju s domaćini pustili s razglasa – "Simply the best". "Došla sam na Grobnik, dolazit ću često, kao i u Rijeku, ali i sve druge krajeve Hrvatske. Bit ću s narodom, bit ću s vama, ja ću biti vaš glas i vaša predsjednica", poručila je Grabar Kitarović i pritom pozdravila hrvatske branitelje, Grobničane, te se zahvalila mami, tati, bratu, suprugu i djeci, te cijeloj obitelji, ali posebno roditeljima koji su je, kao je istaknula, "naučili poštenju, radu, redu i odgovornosti".

"Dala sam puno obećanja koja ću početi izvršavati čim se potvrde izborni rezultati. Stvari se neće promijeniti preko noći, ali vjerujem da ćemo zajednički izvući Hrvatsku iz siromaštva i povesti do rasta u Europskoj uniji", kazala je Grabar-Kitarović.

Pogledajte fotogaleriju dočeka u Dražicama

O pokušaju dovođenja u pitanje rezultata izbora zbog preračunavanja nevažećih listića u drugom krugu predsjedničkih izbora, rekla je: "Ne mogu uopće shvatiti o čemu je ovdje riječ. Narod je izabrao predsjednicu Republike Hrvatske. Uopće nemam komentara na takvo što."

Na pitanje na koji način može dovesti do prijevremenih izbora, odgovorila je: "To svakako ovisi o Vladi. Ja se nadam da će se i predsjednik Vlade i članovi Vlade uozbiljiti. Da će početi ozbiljno raditi, da će uostalom čestitati izbornom pobjedniku odnosno pobjednici i da ćemo početi surađivati, prije svega. Ja sam osoba koja se ne želi sukobljavati apriori, svakome želim dati priliku i šansu, iako je ovo daleko najgora vlada u hrvatskoj povijesti. Idemo sazvati tu sjednicu Vlade, idemo vidjeti što su učinili, koji im je plan i program. I onda ću iskoristiti sve svoje druge ovlasti, vidjet ćete kako ćemo pokrenuti ta pitanja koja su bitna, jer ja nisam odgovarna Vladi RH nego građanima ove zemlje koji su me izabrali i za njih ću se boriti do zadnjeg trenutka", prenosi Novi list .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 23:58