ISTRAŽITELJI ČETIRI SATA REŠETALI BIVŠEG GLAVNOG TAJNIKA STRANKE

FOTO: Jarnjak u USKOK-u iznio obranu i odgovorio na pitanja pa pušten! Maček izašao sa smiješkom

Nekoliko svjedoka navelo je Jarnjaka kao osobu koja je bila zadužena za prikupljanje donacija za stranku i na kojeg su donatori bili upućivani
Zagreb, 030911.Avenija Gojka Suska.Policijska Akademija.Svecanost obiljezavanja 20 godina osnutka SJP Alfa Zagreb.Ivan Jarnjak.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

NOVO >>> 14:25 - Ratko Maček izašao je iz sjedišta USKOK-a. Također nije želio ništa komentirati, no za razliku od svog stranačkog kolege on se zadovoljno smješkao. Mačekov je odvjetnik kratko izjavio kako je njegov klijent odgovarao na pitanja, no više detalja nije želio otkrivati.

12:29 - Ivan Jarnjak je u pratnji Petra Pavkovića izašao iz USKOK-a. Odvjetnik Pavković samo rekao da je Jarnjak, u svojstvu okrivljenika, iznio svoju obranu i odgovarao na postavljena pitanja. Dodao je kako ne može govoriti o sadržaju obrane.

Isto tako, naglasio je da o nestanku zapisnika sa sjednica Predsjedništva stranke iz vremena Ive Sanadera ne zna ništa te da ih nitko o tome nije pitao.

10:50 - Ratko Maček, bivši glasnogovornik Vlade i HDZ-a, došao je u sjedište USKOK-a u pratnji odvjetnika Tihomira Rubeša. Maček u USKOK dolazi na ispitivanje također u svojstvu okrivljenog u slučaju crnih fondova HDZ-a.

_________________________

ZAGREB - Ivan Jarnjak, bivši glavni tajnik HDZ-a , došao je jutros u 8,07 sati u Gajevu 30 u sjedište USKOK-a gdje bi trebao biti ispitan o sumnjama da je pomagao u punjenju crnih fondova HDZ-a. Jarnjak je bez komentara prošao kraj fotoreportera CROPIX-a, a u 8,30 sati u USKOK je stigao i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

U dosadašnjem tijeku istrage u slučaju Fimi-Medije, nekoliko svjedoka navelo je Jarnjaka kao osobu koja je bila zadužena za prikupljanje donacija za stranku i na kojeg su donatori bili upućivani.

Kako pak neslužbeno doznajemo, Jarnjak će iznijeti obranu na današnjem ispitivanju.

JARNJAKOVA OBRANA: Predsjedništvo HDZ-a donosilo je sve odluke o financijskom poslovanju

Jarnjak je ranije navodno i svjedočio u odvojenim istragama koje se već vode vezano za Danka Končara, aferu Daimler i gradnju zagrebačke Arene.

Nakon njega, također u svojstvu okrivljenog za crne fondove, trebao bi biti ispitan i Ratko Maček, bivši glasnogovornik Vlade i stranke, za kojeg su Mladen Barišić, ali i neki drugi svjedoci, rekli da je novcem iz crnih fondova, vodio 'operacije' kupovanja Osječke televizije i zadarskog Hrvatskog lista. Spominjao se iznos od 400-njak tisuća eura.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je, 25. listopada, proširilo istragu i na HDZ kao pravnu osobu , a na zahtjev tužiteljstva sud je i blokirao imovinu stranke. USKOK, prema informacijama Jutarnjeg, zapravo tereti HDZ i pojedince za pronevjeru više od 30 milijuna kuna.

Optužbe za sve njih odnose se na financiranje HDZ-a od izborne kampanje 2003. godine, preko predsjedničke kampanje Jadranke Kosor 2005., kao i financiranje kampanje na posljednjim parlamentarnim izborima 2007. godine. Aktualna šefica Vlade i stranke Jadranka Kosor nije na popisu osumnjičenika.

Spominju su djela udruživanja radi počinjenja kaznenog djela, zloupotreba ovlasti i krivotvorenja. (članak 333. i 337. Kaznenog zakona).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 00:25