SURADNJA DVIJU DRŽAVA

FOTO: IZRAVNI LET IZ ŠANGAJA U Hrvatsku stigao avion sa 60 tona zaštitne opreme namijenjene službama koje sudjeluju u borbi protiv koronavirusa

 
 Twitter / Vlada RH

Izravnim letom iz Šangaja u Hrvatsku je stiglo 60 tona zaštitne opreme - maski, štitnika na lice, zaštitnih odjela, naočala, rukavica, beskontaktnih toplomjera za trijažu i dijagnostiku pacijenata.

Ta oprema namijenjena je za službe koje sudjeluju u naporima suzbijanja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

Hrvatska je, naime, već ranije od Kine nabavila 12,5 tona opreme, a današnja pošiljka je nastavak suradnje s Kinom i razgovora premijera Andreja Plenkovića s kineskim kolegom Lijom Keqiangom.

Dvojica premijera ranije su razgovarala su o daljnjoj nabavi zdravstvene opreme od Kine i kineskoj donaciji zaštitne opreme, a u okviru zajedničkih napora u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Kako se navodi na Twitteru Vlade, ovo je do sada najveća pošiljka zaštitna oprema iz Kine nakon izbijanja epidemije, a sličnih pošiljki će, tvrde, na svojevrsnom zračnom mostu između Kine i Hrvatske biti još nekoliko u idućim tjednima.

Današnju pošiljku dočekali su ministar zdravstva Vili Beroš i predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić, zajedno s veleposlanicom Kine u Hrvatskoj Erwen Xu, a djelatnici Stožera civilne zaštite su je preuzeli i dalje će je distribuirati po cijeloj Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 22:50