DOVEDEN U ŠIBENIK

FOTO Dragan Paravinja je u Hrvatskoj! Hoće li poremećeni um napokon otkriti gdje je Antonija?

Kada će se točno realizirati izručenje ovisi o 'dogovoru dva Interpola, i dviju policija' kada i kako će precizirati plan izručenja

NOVO >> 09:36 - Dragan Paravinja, osumnjičenik za ubojstvo Antonie Bilić, u petak navečer točno u 23,23 sata dovezen je u šibenski zatvor u crnom kombiju zagrebačkih registarskih oznaka za čijim upravljačem i na mjestu suvozača su sjedili pripadnici specijalne policije s crnim kapuljačama na glavi.

U pratnji kombija nalazio se terenac VW Touareg u kojemu su također bili pripadnici specijalne policije.

Cijela operacija od iznenadnog dolaska pred zatvor, zadržavanja dok se otvore vrata, ulazak crnog kombija u zatvorsko dvorište te zatvaranje željeznih vrata, trajala je nepunih 15 sekundi pri čemu je Touareg nakratko ostao ispred vrata čekajući da se ista ponovno otvore nakon čega je i on ušao unutra.

Prilikom dovođenja Paravinja se osim zbog tame teško mogao uočiti u vozilu sa zatamnjenim staklima Kao nepoznanica u svemu za sada ostalo je vremensko razdoblje od oko dva sata između njegovog prelaska granice na Strmici i ulaska u šibenski zatvor. Budući se ta dionica puta pod specijalnom pratnjom mogla odvoziti za nepunih sat vremena pa je, dakle, Paravinja po tome u zatvoru trebao biti nešto iza 21 sat.

Gdje je Paravinja bio ili se zadržao u svojevrsnom vremenskom vakuumu od blizu dva sata nije se moglo službeno doznati.

Inače tijekom dana od predsjednika Županijskog suda u Šibeniku Sanibora Vuletina potvrđena je informacija da se protiv Paravinje već počeo voditi postupak za navedeno kazneno djelo te je kao sudac istrage u postupku određen Igor Ninić. (tekst: Željko Huljev)

20:14 Točno u 20 sati i 6 minuta na graničnom prijelazu Strmica kod Knina policija je prepratila Dragana Paravinju, osumnjičenog za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić, u Hrvatsku.

U koloni su bila četiri vozila između kojih dva crna kombija specijalne i Interpolove policije, jedan Touareg terenac i još jedno policijsko vozilo.

U munjevitoj akciji, prebačen je u zatvor u Šibeniku.

Neki svjedoci tvrde da je policija Dragana Paravinju prije odlaska u šibenski zatvor navodno najprije odvezla na Brljansko jezero, javlja Dnevnik.hr. Podsjećamo, Paravinja je u iskazu rekao kako je u to jezero bacio tijelo nestale Antonije Bilić, ali policija ni nakon isušivanja jezera nije pronašla nikakve tragove o nestaloj djevojci. I sestra nestale Antonije Ana Bilić potvrdila je za Dnevnik.hr da ima takve informacije. Službenih informacija o takvom potezu policije nema

SARAJEVO - Ministarstvo pravosuđa Bosne i Hercegovine poslalo je u petak Hrvatskoj rješenje o privremenoj ekstradiciji Dragana Paravinje . Rješenje je potpisao bosansko-hercegovački ministar pravde Bariša Čolak.

Kada će se točno realizirati izručenje ovisi o 'dogovoru dva Interpola, i dviju policija' kada i kako će precizirati plan izručenja.

- Dok se ne dogodi izručenje, dok Paravinja ne bude u šibenskom pritvoru, javnost neće biti upoznata s izručenjem - rekao je glasnogovornik hrvatske policije Krunoslav Borovec.

Međutim, kako se izručenje Paravinje danima očekuje, gotovo je sigurno da je operativni plan prebacivanja serijskog silovatelja u Šibenik već dogovoren. Stoga bi se Paravinja već danas mogao naći pred istražnim sucem u slučaju nestanka Antonije Bilić .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 03:44