PUŠTEN IZ ZATVORA

FOTO: ČAČIĆEVA PRVA IZJAVA NAKON IZLASKA NA SLOBODU 'Čak sam i iz zatvora malo zakasnio'

Varazdin, 200614.Radimir Cacic nakon odsluzenja jednogodisnje zatvorske kazne zbog izazivanja prometne nesrece u Madjarskoj vratio se u Varazdin.Na fotografiji: Radimir CacicFoto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / Cropix

VARAŽDIN - Desetak minuta nakon 16 sati Radimir Čačić vratio se kući u Varaždin. Pred obiteljsku kuću dovezao ga je vozač, a tamo su ga dočekali brojni novinari, snimatelji i fotoreporteri. Jutros je preko svojih prijatelja poručio da će u Varaždin stići u 16 sati pa je svoj prvi javni istup nakon povratka s izdržavanja zatvorske kazne započeo isprikom.

- Ispričavam se na kašnjenju. To je skoro uvijek tako. Čak i iz zatvora sam malo zakasnio - poručio je Čačić naglasivši da će prva stvar koju će napraviti nakon povratka s izdržavanja zatvorske kazne biti druženje s obitelji i prijateljima.

- Par dana ću se družiti s obitelji i prijateljima i početi pripreme za javne nastupe. Mislim da će vam uskoro biti malo i previše mojih izjava i javnih nastupa tako da nema potrebe da sad forsiramo - dodao je.

Nakon što ga je jedan od novinara upitao ima li kakvu poruku za svoju bivšu stranku, Čačić se, nakon nekoliko sekundi razmišljanja, zahvalio i bez riječi ušao u kuću.

Podsjetimo, Radimir Čačić izašao iz zatvora tijekom današnjeg nakon izdržavanja kazne zbog prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj je 2010. poginulo dvoje ljudi. Iako su novinari od šest ujutro dežurali kako bi ga snimili prilikom izlaska na slobodu, Radimir Čačić nije viđen kako napušta zatvor.

Pretpostavlja se da je u dogovoru s upravom u tajnosti napustio zatvor kako bi izbjegao novinare.

Milanović: 'To se može dogoditi bilo kome'

LJUBLJANA - Predsjednik vlade Zoran Milanović izjavio je u petak da nema političkog komentara na izlazak Radomira Čačića iz zatvora i da s njime jako dugo nije razgovarao.

Pitanje o tome bi li ga Čačićev odlazak i zatvora trebao zabrinjavati ima li o tome komentar, Milanoviću je postavljeno na konferenciji za novinare na Brdu kod Kranja, nakon što je o suradnji triju država u okviru Europske unije, nezaposlenosti i europskoj energetskoj politici razgovarao na trilateralnom sastanku s predsjednicom slovenske vlade Alenkom Bratušek i austrijskim kancelarom Wernerom Faynemannom.

Milanović je odgovorio da u Europi ničiji izlazak iz zatvora ne bi smio biti razlog za zabrinutost te odbio usporediti koincidenciju što isti dan kad je Čačić pušten iz zatvora u Sloveniji počinje izdržavati zatvorsku kaznu bivši predsjednik vlade Janez Janša.

Rekavši da je Čačić odslužio kaznu zbog prometne nesreće sa smrtnim ishodom koja se i drugima može dogoditi, Milanović je dodao da u takvim slučajevima ne voli biti sudac.

"On više nije predsjednik HNS-a. S njime o politici jako dugo nisam razgovarao", kazao je Milanović. ( Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:42