SNEŽANA PENOVIĆ

Fond za obnovu ima novu šeficu: Žena koja je naslijedila Vanđelića sad je i službeno postala ravnateljica

Snežana Penović će funkciju obavljati na mandatno razdoblje od četiri godine

Snežana Penović i Damir Vanđelić

 Fond Za Obnovu/

Dosadašnja privremena ravnateljica Fonda za obnovu Snežana Penović, koja ga je preuzela nakon što je s te funkcije otišao Damir Vanđelić, danas je izabrana za novu ravnateljicu. Na sjednici Upravnog vijeća Fonda za obnovu donesena je, objavljeno je na stranicama Ministarstva graditeljstva, Odluka o izboru i imenovanju ravnateljice Fonda te je potvrđena Penović.

Ona će funkciju obavljati na mandatno razdoblje od četiri godine.

- Penović je diplomirana inženjerka građevinarstva, a tijekom posljednjih 20 godina obnašala je niz dužnosti u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, od građevinskog inspektora u Splitu do načelnice odjela građevinske inspekcije. Prije toga radila je kao nastavnica matematike i fizike u osnovnoj školi i bila direktorica tvrtke Genesis inženjering, a u Fond za obnovu došla je u ožujku 2021. te je radila na poslovima u Sektoru za stručne poslove kontrole i praćenja obnove a od prosinca 2021. obavljala je funkciju vršiteljice dužnosti ravnatelja- stoji na stranicama Ministarstva.

Podsjetimo, Javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Fonda za obnovu objavljen je 6. travnja 2022. godine, a u zakonskom roku na javni natječaj prijave je, stoji u objavi, podnijelo 13 kandidata od kojih je osam kandidata ispunilo formalne uvjete natječaja. Za provođenje natječaja imenovano je posebno stručno povjerenstvo.

- Istovremeno, na današnjoj sjednici Upravnog vijeća donijeta je i Odluka o imenovanju zamjenika ravnatelja Fonda za obnovu, a tu će funkciju obavljati Krešimir Dominis, dosadašnji savjetnik ravnatelja Fonda odnosno direktor službe za praćenje tijeka obnove, izvještavanje i poslovne procese, kontrolu javne nabave iz EU Fonda solidarnosti - navodi se.

Dominis je, stoji u objavi, magistar ekonomije koji je svoju karijeru gradio u privatnom sektoru u vodećim međunarodnim korporacijama za razvoj nekretnina GTC S.A., Trigranit i Bluehouse Capital Group. U Ministarstvo državne imovine u Upravu za trgovačka društva došao je 2018. godine gdje radi do 2021. godine kad prelazi u Fond za obnovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:22