NOVI IZRAČUN

Filipović ima dobre vijesti za građane, benzin osjetno pojeftinjuje: ‘Od utorka niže cijene goriva‘

Još se danas trguje, sutra i preksutra ćemo imati konačne izračune, rekao je

Davor Filipović

 Goran Mehkek/Cropix

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović bio je gost Dnevnika Nove TV te je najavio jeftinije cijene goriva od idućeg utorka.

"Naši građani plaćaju jednu od najnižih cijena. Mogu najaviti, od sljedećeg tjedna će doći do osjetnog pojeftinjenja benzina. Benzin bi trebao pasti za 11 centi, a dizel za tri. Još se danas trguje, sutra i preksutra ćemo imati konačne izračune. To je jedna dobra vijest za građane", najavio je ministar.

Govorio je i o visokim cijenama hrane u Hrvatskoj.

"Ima zemalja koje imaju veće cijene hrane od nas, međutim mi radimo što možemo. Naši građani plaćaju drugu najnižu cijenu električne energije i plina. Ograničili smo 30 grupa proizvoda, inicirali smo razgovore s trgovcima. Primjetno je snižavanje cijena", pohvalio se Filipović.

Filipović je također govorio o tome da je geotermalna energija "vrlo uspješna i dobra priča", prenosi Nova TV.

"Bit će 400 milijuna eura novih investicija da bi se električna energija proizvodila iz geotermalnih izvora. U konačnici bi to moglo rezultirati da se što više zelene, čiste energije proizvodi kod nas", pojasnio je ministar.

Istaknuo da su u tome INA, jedno poduzeće iz Velike Britanije te Turske.

Što se tiče afere šefa HEP-a i bespravne gradnje, Filipović je pokušao izbjeći odgovor te kazao da su oni, kao Vlada, koristili HEP kao alat da bi građani imali drugu najnižu cijenu električne energije.

Na inzistiranje novinara da ipak odgovori na pitanje, Filipović je bio kratak.

"Premijer je više puta odgovarao na ova pitanja", dodao je uz blagi osmijeh Filipović.

Što se tiče situacije u Osijeku i istupa župana Ivana Anušića, Filipović je rekao da prvo treba sagledati stvari, a onda povlačiti poteze.

Govoreći o zahtjevima osječkih vlasti da se proglasi ekološka katastrofa, Filipović je odgovorio da će se potezi povući nakon što se utvrdi točno što se dogodilo.

"Sigurno ćemo biti uz naše građane kao i dosad", zaključio je Filipović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 15:26