DVA MJESECA BORBE

FATALNI UDAR BURE Preminula Makaranka koju je bacio orkanski vjetar: 'Ozljede su ipak bile preteške'

 Ivo Ravlic / CROPIX

Makaranka Bistra Spasov (69) koju je 8. veljače ove godine orkanski udar bure bacio na pod ispred jednog makarskog hotela, iz kojeg je izlazila, preminula je jučer u KBC-u Split. Nesretna Bistra Spasov je usljed naleta orkanske bure pri padu zadobila teške ozljede glave, krvarenje u mozgu, hematom na jetri, kao posljedicu udarca uzrokovanog padom, lomove kostiju lica, te djelomično polomljen sedmi vratni kralježak, a zadobila je i prijelome prsne i lumbalne kralježnice, piše Slobodna Dalmacija.

Čim je dovedena u KBC Split, smještena je na Jedinicu za intenzivno liječenje (JIL), gdje je sedirana (stavljena u stanje umjetne kome) i priključena na respirator.

Prije dvadesetak dana je čak nad njome obavljena neurokirurška operacija, kako bi se pokušalo zaustaviti krvarenje u mozgu, no na žalost nije bilo zadovoljavajućeg rezultata.

Inače, ovo je drugi ovakav slučaj koji se zbio u Makarskoj. Prije 23 godine, također za vrijeme orkanske bure nalet vjetra je, ispred upravne zgrade Grada Makarske, na Rivi podigao i zakovitlao u zrak mlađu žensku osobu, koja je pri padu udarila glavom o kameni rub povišenog đardina. I ona je usljed zadobivenih ozljeda preminula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:56