KRIZA U AVIOPROMETU

Eurowings drastično srezao linije prema zagrebačkoj zračnoj luci, ukupno otkazano 47 povratnih letova

Broj izgubljenih sjedala razmjerno je mali kad ga stavimo u usporedbu s otkazanim letovima Ryanaira kojih je značajno više
 Ilustracija/Andreas Arnold/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Njemački Eurowings zbog smanjene potražnje drastično je srezao broj letova prema zagrebačkoj zračnoj luci već s početkom nove godine. Siječanj i veljača već su tradicionalno dva najlošija mjeseca u godini što se tiče zračnog prometa u Hrvatskoj, ali i regiji, no ove godine, baš kao i prethodne, na potražnju dodatno nepovoljno utječe i sama pandemija koronavirusa u Europi i svijetu.

Iz tog je razloga Eurowings otkazao brojne polaske prema, odnosno iz Međunarodne zračne luke Zagreb. Croatian aviation donosi detaljne podatke po linijama.

Na liniji Stuttgart - Zagreb - Stuttgart Eurowings je obavio posljednji let 9. siječnja ove godine, a do 7. veljače nema redovnih letova između dva grada. U navedenom razdoblju otkazano je 14 povratnih letova što je ukupno 4368 sjedala manje prema, odnosno iz Zagreba.

Na liniji Köln - Zagreb - Köln Eurowings prometuje uredno, dva puta tjedno, no otkazani su pojedini letovi u tjednu, njih čak 10, što je 3120 sjedala manje od planiranoga.

Zrakoplovi na liniji između Düsseldorfa i Zagreba posljednji put prometovali su 28. prosinca 2021., svi letovi za siječanj i veljaču su otkazani, a prvi sljedeći let najavljen je za 1. ožujka. Na 17 otkazanih rotacija Zagreb je izgubio dodatnih 6120 sjedala.

Četvrta linija, ona između Praga i Zagreba, trebala je započeti s prometovanjem u zimskom redu letenja ove godine, no to se ipak nije dogodilo. Eurowings je na ovoj liniji već nekoliko puta prolongirao početak operacija, a trenutno je prvi let najavljen za 8. ožujka. Ukupno je otkazano 6 rotacija planiranih za siječanj i veljaču što je dodatnih 1872 sjedala manje.

Na četiri međunarodne linije Eurowings je u razdoblju od početka godine do ožujka otkazao ukupno 47 povratnih letova, čime je Zagreb izgubio čak 15.480 sjedala, piše Croatian aviation.

Broj izgubljenih sjedala razmjerno je mali kad ga stavimo u usporedbu s otkazanim letovima Ryanaira kojih je značajno više. Naime, irski je avioprijevoznik u razdoblju od početka siječnja do kraja veljače otkazanim letovima iz prodaje povukao više od 45 tisuća sjedala prema, odnosno iz Međunarodne zračne luke Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:12