‘BUDUĆNOST EUROPE‘

Europski konzervativci i reformisti organiziraju međunarodnu konferenciju u Zagrebu

Zagreb će u četvrtak postati središte rasprave o oporavku od krize uzrokovane koronavirusom, stanju građanskih sloboda i civilnog društva, te institucionalnoj reformi Europske unije
Ruža Tomašić
 Siavosh Hosseini/NurPhoto via AFP

U četvrtak 18. veljače u Zagrebu će se održati međunarodna konferencija „Budućnost Europe“ u organizaciji Europskih konzervativaca i reformista (ECR), grupacije u Europskom parlamentu.

Nakon Varšave i Sofije, Zagreb (treća postaja turneje Europskih konzervativaca i reformista) će u četvrtak postati središte rasprave o oporavku od krize uzrokovane koronavirusom, stanju građanskih sloboda i civilnog društva, te institucionalnoj reformi Europske unije.

Uz hrvatsku zastupnicu Ružu Tomašić i njezinog nasljednika u EP-u Ladislava Ilčića, domaći su govornici na ovoj međunarodnoj konferenciji glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Damir Zorić, ekonomski stručnjak Andrej Grubišić i tajnik Udruge OPG-a „Život“ Jurica Jašinski.

Putem videoveze u raspravu će se uključivati inozemni govornici: supredsjednik ECR grupe u Europskom parlamentu Raffaele Fitto, predsjednik ECR-ove radne skupine za institucionalnu reformu Zdzisław Krasnodebski ta zastupnici Mazaly Aguilar i Bert Jan Ruissen.

Raspravu će moderirati novinar Hrvoje Krešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:31