IZA OČIJU JAVNOSTI

EPPO je potvrdio da se Tamara Laptoš susrela s Turudićem, otkrili su i jedan važan detalj

‘Možemo potvrditi da se kratak kurtoazni susret s gospodinom Turudićem dogodio u EPPO-vom uredu u Zagrebu‘, rekli su

Tamara Laptoš; Ivan Turudić

 Damjan Tadić/Josip Moler/Cropix/

Tjednik Nacional objavio je da se europska tužiteljica Tamara Laptoš prošlog četvrtka u 11 sati u tajnosti sastala s novim glavnim državnim odvjetnikom Ivanom Turudićem. Naveli su i da se susret, po svemu sudeći, "dogodio na zahtjev Laptoš".

Izvori Nacionala kažu i da se susret navodno dogodio u sjedištu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu. U istoj zgradi nalazi se i sjedište Visokog kaznenog suda na kojem Turudić još uvijek radi.

Iz N1 su upitali Tamaru Laptoš je li se sastanak dogodio, zašto je održan u tajnosti i o čemu su ona i Turudić razgovarali.

U odgovoru iz EPPO-a za N1 potvrđuju da se Laptoš sastala s Turudićem, no to se, tvrde, dogodilo na njegovu inicijativu. Sastanak je uslijedio nakon što je Turudić nedavno u intervjuu za N1 izjavio kako "nije siguran da smo trebali osnovati to tijelo".

- Obično ne komentiramo susrete što ih imaju naši europski tužitelji tijekom svoje misije. Gospođa Laptoš je prošli tjedan imala brojne sastanke s hrvatskim javnim dužnosnicima, te možemo potvrditi da se kratak kurtoazni susret s gospodinom Turudićem dogodio u EPPO-vom uredu u Zagrebu, na njegov prijedlog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:35