INCIDENT U BOLNICI

EPILOG TUČNJAVE U KBC-u SESTARA MILOSRDNICA Doznali smo što su rekli svjedoci incidenta i kakve će sankcije biti izrečene glavnim aktericama

 CROPIX

Radničko vijeće KBC-a Sestre milosrdnice prošlog je petka održalo sastanak na temu verbalnog, a potom i fizičkog sukoba zamjenice ravnatelja Dijane Zadravec i šefice nabave medicinskih proizvoda Mije Primorac.

Kako neslužbeno doznajemo, RV je donio mišljenje da Zadravec više ne bi smjela imati rukovodeću poziciju u bolnici. No, njihovo mišljenje je savjetodavno i ne obvezuje Upravu bolnice.

Ravnatelj Mario Zovak rekao je da procedura ovog događaja ide svojim tijekom, te da nema što komentirati dok se sve službe ne izjasne.

- Poštujemo sve procedure i bilo bi neumjesno prejudicirati bilo kakav ishod - rekao je Zovak.

Odluku o tome što će biti sa Zadravec i Primorac donijet će Upravno vijeće, a kako doznajemo savjetodavno će se pitati i Stručno vijeće, čije mišljenje također nije obvezujuće.

Inače, riječ je o incidentu koji se dogodio 18. prosinca u jutarnjim satima, kada je na sastanku vezanom uz bolničku nabavu prvo došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba dviju zaposlenica bolnice.

Slučaj istražuje i policija, a ravnatelj je naložio Povjerenstvu za unutarnji nadzor i kontrolu da ispita slučaj i donese mišljenje.

Iako se bolnica još nije službeno oglasila, neslužbeno smo doznali kako su sudionici sastanka rekli da je fizički prva nasrnula Dijana Zadravec, što je ona u dva navrata demantirala.

- Oprečne izjave su u smislu je li istrgnula mobitel Miji Primorac ili ju je udarila po ruci. U obje varijante Miji Primorac je ispao mobitel iz ruke. Primorac nije ostala dužna te je odgurnula Zadravec, nakon čega je ona nasrnula na nju i ogrebla je. U tom je trenutku sudionik sastanka razdvojio zaposlenice bolnice kako bi spriječio daljnji fizički obračun - doznali smo neslužbeno.

Ono što je sigurno, doznajemo, ni Mia Primorac ni Dijana Zadravec neće dobiti otkaz, no bolnica neće tolerirati nasilno ponašanje, bilo ono psihičko ili fizičko, u zdravstvenoj ustanovi.

Također doznajemo da bi Dijana Zadravec mogla ostati bez pozicije zamjenice ravnatelja, dok će obje zaposlenice dobiti opomenu zbog nezapamćenog incidenta u toj bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:18