REZANJE TROŠKOVA

Elizabeta Gojan: Bruno Kovačević ukida vanjskopoliticke emisije kako bi namaknuo novac za skijaške spustove

Gojan je uvjerena da se njena emisija gasi zbog toga što je posljednjih mjeseci vrlo glasno i jasno podržavala kolege koji su se našli na meti Uprave HRT-a
 Cropix

ZAGREB - Dok sam bila na službenom putu telefonom mi je javljeno da se gasi moja emisija 'Oko globusa'. Uz to mi je i rečeno da će posljednje izdanje te emisije ići 1. siječnja, ali taj film nećete gledati. Ne pada mi, naime, na pamet da samoj sebi i šačici vrijednih suradnika upropaštavam novogodišnje blagdane i glavnom uredniku Bruni Kovačeviću krpam programsku rupu. Ja tu posljednju emisiju ne namjeravam napraviti. Umjesto toga prepustiti ću kolegi Kovačeviću da rupu u programu zatrpa sam, a ako nema bolje ideje neka umjesto 'Oka globusa' na program stavi neku reprizu skijaškog spusta - predlaže Elizabeta Gojan, novinarka i urednica Vanjskopolitičke redakcije.

Elizabeta Gojan kao šefica ogranka Hrvatskog novinarskog društva uvjerena je da se njena emisija gasi zbog toga što je posljednjih mjeseci vrlo glasno i jasno podržavala kolege koji su se našli na meti Uprave HRT-a.

- Drugog razloga nema. Gledanost 'Oka globusa' bila je 3, 3 posto. Dakle, moja emisija bila je gledanija od 'Paralela' koje zasad ostaju u programu. Uz to, budžet za emisiju ne da nije probijen, nego smo potrošili tek polovicu namijenjenog nam proračuna. Da sam zločesta, još bih posumnjala da se moja emisija ukida radi Sportskog programa iz kojeg je došao novi glavni urednik Kovačević, jer jedino je Sportskom programu za 2012. godinu podvostručen budžet, pa mislim da će nam se pred televizorom slijedeće godine početi vrtjeti od silnih slaloma, veleslaloma i spustova koje ćemo imati prilike gledati. Svim drugim dijelovima programa, s izuzetkom Sportskog, budžet je za sljedeću godinu skresan, a sramotno je da cijeli Informativni program ima jednaki budžet kao Glazbena redakcija Zabavnog programa koja prenosi festivale iz Špišić Bukovice - smatra Elizabeta Gojan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 12:31