OLUJNI UDARI VJETRA

Elektra Karlovac: ‘Gotovo svugdje ima struje, a i Perjasica će ju dobiti večeras‘

Tijekom subotnjeg popodneva bez struje je bilo oko 1500 potrošača u mnogim gradovima i općinama

Nevrijeme u Karlovcu (arhivska fotografija)

 Robert Fajt/CROPIX

U Karlovačkoj županiji se za gotovo svih 1500 potrošača koji su u subotu bili bez struje stanje normaliziralo, traje još samo popravak pet trafostanica u Perjasici, a u Elektri Karlovac i tamošnjim potrošačima poručuju da će i oni sigurno večeras dobiti struju.

Tijekom subotnjeg popodneva bez struje je bilo oko 1500 potrošača u mnogim gradovima i općinama, posebno onima šumovitima, gdje su olujni udari vjetra nanosili na dalekovode granje i druge predmete te uzrokovali njihovo ispadanje iz sustava.

Najveći problemi bili su, rekao je Hini direktor Elektre Zvonko Spudić, na području Duge Rese, a stanje se na području prema Belajskim Poljicama i dalje do Generalskog Stola normaliziralo oko 18 sati, drugdje i sat-dva ranije.

“Na području Perjasice ostalo je za popraviti još pet trafostanica i to ćemo riješiti uskoro i poručujem ljudima da ćemo im sigurno pustiti struju još večeras”, rekao je Spudić i napomenuo da je riječ o malom broju potrošača.

Štete zbog olujnog vjetra i u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Olujni vjetar u Vukovarsko-srijemskoj županiji u subotu je uzrokovao poteškoće u prometu te nanio štete na imovini, potvrdila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava, koja zasad nema dojava o ozlijeđenim osobama.

Policija je zaprimila dojave da su drveća i grmlja pali na nekoliko prometnica u županiji, što je usporilo prometovanje, a oštećeno je i nekoliko vozila dok je u Babinoj Gredi dalekovod pao na obiteljsku kuću.

U Jarmini je osobni automobil oštećen jer su nošeni vjetrom s obližnjeg objekta na njega pali crijepovi, u Vukovaru je osobni automobil oštećen uslijed pada grane s drveta. Također u Vukovaru, s objekta su pali crijepovi na motorna vozila.

Zasad nema dojava o ozlijeđenim osobama.

Policijski službenici zajedno s pripadnicima vatrogasnih jedinica i djelatnicima elektroprivrede promptno reagiraju na dojave kako bi sanirali nastale posljedice, poručuju iz policije. (Hina)

Vatrogasci u Gospiću spasili krov Kina Korzo

Javna vatrogasna postrojba (JVP) Gospić u subotu je tijekom nevremena intervenirala na krovu Kina Korzo i spriječila veću štetu i moguću nesreću, doznaje Hina u Vatrogasnom zapovjedništvu Ličko-senjske županije, a uspješnost intervencije omogućile su i komunalne tvrtke te policija.

Zapovjednik JVP Marko Popović rekao je Hini kako su građani u zgradi nasuprot Kina vidjeli u 14.45 sati da je od vjetra načet dio krova te su unatoč vjetru krenuli u akciju da bi “pravovremenim učvršćivanjem dijela krova spriječili njegovo cijelo odizanje, u čemu su i uspjeli”.

Kad je uočeno da je bura digla dio krova te da bi mogla dići cijeli krov, vatrogasci su u suradnji s komunalnim tvrtkama, uz pomoć košare za rad na visini, pričvrstili načeto mjesto i spriječili da novi naleti vjetra digne krov i bude još i puno veća opasnost za građane i imovinu.

Zbog sigurnosti prolaznika skinut je i snjegobran, kojega je vjetar također odigao, pa je visio. To je sanirano samo privremeno, rekao je Popović, ali tako je sigurnije za prolaznike, tim prije što je vjetar nastavio puhati i nakon radova.

Intervencija je trajala do skoro 17 sati te je u središtu Gospića policija održavala posebnu regulaciju prometa, da bi se radovi izvodili što je moguće mirnije i sigurnije, pogotovo zbog nevremena koje ih je pratilo cijelo vrijeme, oko tri sata. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 03:43