KORUPCIJA NA SVEUČILIŠTIMA

Ekskluzivno svjedočanstvo studenta iz osijeka: 'Profesor je napisao cjenik ispita na ploču: 500 maraka ljetni rok, 1000 jesenski...'

Na kraju ga je prijavila jedna od profesorica, koja je naposljetku otišla s faksa

OSIJEK - Jutarnjem listu pristigle su mnoge priče iz prve ruke o korupciji na fakultetima u posljednjih nekoliko dana, otkad smo pozvali čitatelje da nam se jave putem e-maila i Facebooka. Ovdje izdvajamo još jednu takvu osobnu priču u cijelosti:

- Studirao sam na jednom osječkom fakultetu od 2000. do 2006. godine. Bilo je priča o mogućem kupovanju ispita, ali to meni nije padalo na pamet iz dva razloga: prvo jer sam znao da sve mogu položiti znanjem i učenjem i drugo, jer dolazim iz radničke obitelji. Majka je nakon 27 godina staža dobila otkaz kad sam bio na trećoj godini fakulteta.

Jutarnji u borbi protiv korupcije na Sveučilištima: Prijavite slučajeve na Facebooku Jutarnjeg ili nam pišite na mail!

- Kada smo imali prvi sat mtematike jedan je profesor napisao cjenik ispita na ploču: 500 maraka ljetni, a 1000 maraka jesenski i dekanski rukom.

- Meni je trebalo malo više vremena da je položim, a i sam profesor je rekao da matematiku polažu sretni i uporni. Tijekom studija je bilo govora da je pod istragom , a vidio sam na vlastite oči kako prolaze ljudi koji su platili (sami su se hvalili!), dok smo ostali padali godine.

- Na kraju ga je prijavila jedna od profesorica, koja je naposljetku otišla s faksa. Taj profesor je međutim ostao. Naplaćuje li i dalje ispite na taj način ne znam, ali sve što je radio bilo je sramotno, napisao nam je čitatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 04:00