NE SPAVA U ŠATORU

EKSKLUZIVNA REPORTAŽA: GLOBUS PRVI U KUĆI U KOJOJ ŽIVI GLOGOŠKI 'Svjesno sam kršio pravilnik o korištenju kuće'

Istina je da više ne spavam u šatoru jer sam zbog toga imao teške prehlade i bio čak na infuziji. Ja sam taj koji je donio odluku da se za stopostotne ratne vojne invalide koji prosvjeduju u Savskoj, a kojima je tijekom zime ozbiljnije narušeno zdravstveno stanje, osigura privremeni smještaj u ovoj kući u Zaprešiću

ZAPREŠIĆ - Predsjednika Udruge stopostotnih invalida 1. skupine Domovinskog rata Đuru Glogoškog posjetio sam u Zaprešiću, po dogovoru, u nedjelju ujutro. Čak jako rano ujutro – već u 8 sati. A kako je te noći došlo do promjene režima vremena, u biti je bilo tek 7 sati. Ne sjećam se da sam s nekim, kao novinar, razgovarao tako rano.

A tko sve boravi, tj. živi u ovoj kući?

- Borave stopostotni hrvatski ratni vojni invalidi. Noćas ih je bilo nekoliko. Pejo Kljajić, Silvio Knežević... A od moje obitelji ja, supruga Tatjana i sin Boris, koji inače živi u Osijeku.

Tko je u kući, osim vas, boravio zadnjih nekoliko mjeseci - za vrijeme trajanja braniteljskih prosvjeda u Savskoj?

- Nekad ne bude nikoga. A dosad su inače boravili: Zoran Nedić, Antun Mišić, Štefan Paun, Damir Vinković, Mato Oršolić, Davor Mesić, Zlatko Šimić i Marijan Almaš. Sve redom stopostotni ratni vojni invalidi 1. skupine Domovinskog rata.

Jeste li time povrijedili zakon, odnosno potpisani sporazum?

- Ne bježim od toga. Ali nisam te ljude tek tako mogao ostaviti na ulici, pogotovu tijekom zime.

Zašto vi osobno niste u šatoru, nego u ovoj kući?

- Povremeno i ja spavam u šatoru. Ali više ne - budući da sam, upravo zbog spavanja u šatoru, tj. na otvorenom, imao velikih zdravstvenih problema. Imao sam teške prehlade, bio sam čak i na infuziji, u Osijeku... Tako da smo moji dečki i ja donijeli, u šatoru, odluku da se stopostotni ratni vojni invalidi koji prosvjeduju u Savskoj 66 smjeste gdje god je to moguće. To jest, gdje god pronađu prikladan smještaj.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:40