POVEZIVANJE HRVATSKE

EK JOŠ NIJE ODLUČILA FINANCIRATI PELJEŠKI MOST 'To što se sada govori je preuranjeno. Prvo trebamo dobiti službeni zahtjev'

BRUXELLES - Iako je predsjednik vlade Zoran Milanović izjavio kako bi gradnja Pelješkog mosta mogla početi već u proljeće iduće godine, te kako će do 85 posto sredstava pokriti fondovi Europske unije, glasnogovornik za promet i regionalnu politiku Europske komisije Jakub Adamowicz upozorava kako procedura u vezi sufinanciranja još nije završena, javlja HRT.

- Vrlo je važno da hrvatska strana podnese službeni zahtjev. Očekujemo da će to učiniti krajem 2015. ili početkom 2016., dakle u ne tako dalekoj budućnosti. Kad se taj službeni zahtjev primi, trebamo tijekom tri mjeseca donijeti odluku, znači relativno brzo, rekao je Adamowicz.

- To što se sada govori, preuranjeno je. Za nas je to samo hrvatsko stajalište, ali vrlo je jasno da iz perspektive EK odluka još nije donesena, istaknuo je.

Ministar pomorstva, prometa i veza Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je kako sredstva EK ne bi ni bila uplaćena unaprijed, već tek po završetku radova, na temelju ispostavljenih računa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 13:41