HDZ NA FACEBOOKU

‘Dvije loše vijesti za Kremljenka s Pantovčaka - u zračnoj bazi Pleso dva su borbena aviona F-16‘

Zrakoplovi su potpora HR saveznicima i kolektivnoj obrani NATO-a u jugoistočnoj Europi, objasnili su na društvenoj mreži

Andrej Plenković; borbeni zrakoplovi Rafale tijekom preleta Zagreba; Zoran Milanović

 Tomislav Krišto, Goran Mehkek I Damir Krajač/Cropix

Nakon što je u ponedjeljak premijer Andrej Plenković najavio kako u Hrvatsku dolaze dva američka borbena zrakoplova F-16, punog naziva General Dynamics F-16 Fighting Falcon, koji će "boraviti nekoliko dana ovdje kako bi dali potporu sigurnosti Hrvatske", u četvrtak se o tome na svojoj službenoj Facebook stranici oglasio i HDZ, poslavši jasnu poruku predsjedniku RH Zoranu Milanoviću.

- Dvije loše vijesti za Kremljenka s Pantovčaka.

1. U.S. Air Forces in Europe and Air Forces Africa rasporedile su u zračnoj bazi Pleso dva borbena aviona F-16 kao potporu HR saveznicima i kolektivnoj obrani NATO-a u jugoistočnoj Europi. #StrongerTogether

2. Zbog brutalne agresije na Ukrajinu, ubijanja civila i djece, razaranja bolnica i kršenja ljudskih prava, Ruska Federacija izbačena je iz Council of Europe poslije 26 godina članstva. Vijeće Europe ističe da će i dalje stajati uz Ukrajinu u borbi protiv agresora i da se odluka o izbacivanju odnosi na ruski režim, a ne na ruski narod - 'koji i dalje pripada europskoj obitelji' - objavio je HDZ na svom Facebooku.

Prema priopćenju koje prenosi američko veleposlanstvo u Zagrebu, zapovjedništvo Američkog ratnog zrakoplovstva u Europi i zračnih snaga za Afriku (USAFE-AFAFRICA) koriste brze i okretne snage i strateške sposobnosti kako bi zajedno sa saveznicima i partnerima odgovorili na prijetnje ili agresiju.

- Naši trajni savezi i partnerstva diljem europskih i afričkih poprišta omogućuju našim sposobnim pilotima da izvrše našu misiju kao dinamična koalicijska sila - priopćio je zapovjednik USAFE-AFAFRICA, general Jeff Harrigian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:01