OPTUŽIO IH USKOK

Dva policajaca prokockala karijeru zbog 206 eura...

Tereti ih se za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne tajne

Ilustrativna fotografija

 PUZ

Zbog neovlaštenog korištenja službenog vozila i lažiranja dokumentacije o njegovu korištenju, USKOK je riječkom Županijskom sudu dostavio optužnicu protiv dvojice djelatnika policije. Tereti ih se za zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne tajne.

Optužnica 56-godišnjeg muškarca tereti da je kao načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka u PU primorsko-goranskoj puna četiri mjeseca, točnije od 1. lipnja do 4. listopada prošle godine, najmanje 10 puta koristio u privatne svrhe službeno vozilo MUP-a.

Činio je to, smatra USKOK, s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi jer za isto nije dobio odobrenje. Vozilo je, prema optužnici, koristio na relaciji od posla do vikendice u Senju čime je oštetio MUP za najmanje 206,56 eura koliko iznosi, navode tužitelji, ukupan trošak potrošena goriva.

Ista optužnica zahvatila je i 61-godišnjeg policajca Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka, koji je od 1.kolovoza do 1. listopada 2022., prema tvrdnjama USKOK-a, u MUP-ovu Nadzornu knjižicu za navedeno službeno vozilo upisao netočne podatke o prijeđenoj kilometraži i relaciji, iako je znao da ti podaci ne odgovaraju stvarnom stanju, a potom ih je potvrdio svojim potpisom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:06