PRIMOPREDAJA U PETRINJI

Dumbović: ‘Da, obavezno ću uzeti još 6 plaća, žao mi je što ne mogu 12...‘

Stanje je teško, ali nećemo očajavati. Uspjet ćemo, budite sigurni, rekla je HDZ-ovka
Magdalena Komes i Darinko Dumbović
 Ronald Gorsic/Cropix

Da nije bilo ponovljenih izbora na jednome biračkom mjestu, primopredaja vlasti u Petrinji obavila bi se i prije. Bez obzira na tu formalnost, nova gradonačelnica Magdalena Komes (HDZ) zna da je čeka puno posla. Darinko Dumbović (Reformisti), kojemu je osim njegove protukandidatkinje, zasigurno na izborima presudio i potres, tj. sve ono što je nakon njega isplivalo, jamči da iz gradskih ormara neće ispadati kosturi. Dočekao ju je srdačno, s buketom cvijeća i lijepim riječima,

- Svi moji dosadašnji problemi sad postaju problemi nove gradonačelnice. Vjerujem da će ona uspostaviti dobru suradnju s Vladom, nadležnim ministarstvima i županijom. Izbori su pokazali da građani žele promjene. Njezina pobjeda nije bila mala, ali je sad i njena odgovornost veća. Želim joj mnogo uspjeha u radu - rekao je bivši gradonačelnik Dumbović.

Pobrojao je najveće izazove koji čekaju novu gradonačelnicu, a to su obnova zgrada i revitalizacija života, spomenuo nekoliko projekata koje je sam započeo, naglasivši da je njegova uprava radila transparentno, da postoji evidencija o prijamu i podjeli humanitarne pomoći, te na kraju ironično zaključio da je "HDZ u Petrinji napravio maestralnu kampanju zajedno s Vladom RH, ministrima i tajnicima". Privremeno će se povući iz politike zbog nekih privatnih planova te ne isključuje povratak. Uzet će i šest dužnosničkih plaća.

- Stanje je teško, ali nećemo očajavati. Uspjet ćemo, budite sigurni, čeka nas puno posla i treba nam zajedništvo, pogotovo nas u Petrinji, ovo nam je jedini dom, koji ćemo obnoviti, pa i učiniti boljim, mukotrpnim radom, a kad bude teško, radit ćemo još i više. Na djelu ću pokazati ne samo kako je HDZ, stranka ispred koje sam pobijedila na izborima, domoljubna, nego i stranka poštenih, energičnih i vrijednih ljudi koji nadasve poštuju svoju zemlju i rade na njenom boljitku, na boljitku naše Petrinje - rekla je M. Komes.

Dumbović: 'Žao mi je što još 12 mjeseci neću primati punu plaću'

Novoizabrana gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes u ponedjeljak je prilikom preuzimanja dužnosti od Darinka Dumbovića rekla da "ima i dobrih stvari koje njoj i njezinim suradnicima ostavlja gradonačelnik", javlja RTL televizija.

- Ono loše što imamo na stanju nećemo se previše baviti time i ostavit ćemo to za neke druge institucije da analiziraju ili eventualno pokrenu nekakve postupke - rekla je Komes.

Dumbović tvrdi da kostura iz ormara neće biti, a RTL neslužbeno doznaje da je Petrinja navodno u minusu više od devet milijuna kuna, a da na računu ima tek 700 tisuća kuna. Rok za isplatu plaća je utorak, 15. lipanj, a one iznose oko tri milijuna.

I Dumbović će idućih šest mjeseci primati punu plaću.

- Obavezno (ću konzumirati to pravo). Žao mi je što nije 12 - dodao je Dumbović.

RTL televizija također javlja da je neslužbeno doznala da je 20-ak dana prije izbora u gradskoj upravi postavljena nova kuhinja. Koristio ju je navodno bivši gradonačelnik, koji se s posla danas odvezao s automobilom kojeg nema u imovinskoj kartici.

Iz RTL-a kažu da im je rečeno da on glasi na njegovu snahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:09