POSLOVNI POTEZ

Dubrovnik dobiva prvi gay bar: ‘Oni su najbolji potrošači, uzet će se debela lova, svi su dobrodošli‘

Dubrovnik je gay friendly, Lokrum je omiljeno gay kupalište, čini se sazrelo je vrijeme i za gay bar

Prvi gay bar u Dubrovniku trebao bi se otvoriti već ove sezone

 Tonci Plazibat/CROPIX

Dubrovnik dobiva svoj prvi gay bar. Već ove sezone. Iako to još nije službeno potvrđeno, izgledno je da će vrlo skoro gay populacija imati svoje mjesto okupljanja u Gradu, piše Dubrovački vjesnik. Na ovaj poslovni potez, koji će s obzirom na brojnost homoseksualno orijentiranih posjetitelja sigurno biti pun pogodak, odlučio se poznati dubrovački ugostiteljski dvojac koji već dulje uspješno 'plovi' ugostiteljskim vodama unutar zidina.

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da Dubrovnik slovi za gay friendly grad, pa je na mrežnim stranicama koje služe gay populaciji, grad koji se ne zaobilazi. Prvi dubrovački gay bar trebao bi se smjestiti u Ulici Marojice Kaboge, navodno u prostoru u kojem je prije bio jedan obrt. Budući da ugostitelji koji ga namjeravaju otvoriti nisu željeli ništa komentirati dok se sve ne finalizira, pitali smo Dubrovčane za mišljenje:

"Gayevi najbolji potrošači"

- Toliko je bilo gayeva muških i ženskih ovoga ljeta da to nije normalno. Pošto sam magnet za sve spolove tako su se oni jednostavno lijepili. Jedno 30 posto posla u restoranu sam ovo ljeto napravio s njima, a to nije mala stvar. Oni su najbolji gosti na svijetu, najbolji potrošači, izuzetno pametni, inteligentni, pristoji i kulturni ljudi - kaže Nikola Nikić, inače dubrovački ugostitelj, pa nastavlja:

- Ovo ljeto sam rekao 'ko prvi otvori gay klub da će uzet debelu lovu. A prvo i prvo, to je moja ideja, priča se očito proširila i eto čuo sam i ja da se otvara.

image

Gay bar će navodno biti u prostoru u kojem je prije bio jedan obrt

Tonči Plazibat/Cropix

Pitamo ga što misli o lokaciji budućeg bara za homoseksualce?

Idealna pozicija

- Idealna pozicija, neće nikome smetat što se tiče buke. Dobra posta - kaže Nikić pa će uz osmijeh:

- Jedina slijepa ulica u Gradu.

Ima ovaj Dubrovčanin i svoju teoriju:

- Oko homoseksualaca ima jako puno lijepih žena, uvijek je tako bilo, to je zakon. A zašto? Lijepe žene se s njima osjećaju sigurno, zaštićeno, nitko im ne prilazi. To je uvijek bila moja meka.

Znači, u bar će zalaziti i oni drugačije seksualne orijentacije?

Hard Rock

- Sigurno oni koji su prošli svijet i znaju da svaki grad u svijetu ima jedan ili više gay klubova. Da ću kišat tamo, neću, ali da ću poć tamo, sto posto hoću! Ja sam 'open minded'. Po Floridi sam bio po gay klubovima, to je da ti mozak stane. To je unosan pos'o. Isto kao što smo znali da će Hard Rock doći jednog dana, evo doš'o je, isto kao što će McDonald's jedan dan doći. Kako svi dolaze, tako je doš'o i gay klub. Benvenuti! Krajnje je vrijeme da i oni imaju neđe neku svoju postu gdje će se družit i to je bolje. Welcome gay bar! - zaključuje Nikić i dok odlazi dobacuje svoju tezu za one hetero orojentacije:

- Zapamtite, što više gayeva, to više žena!

- Dubrovniku treba sve i svašta. Naravno, sve dok je ukusno i u nekim standardima, da nije razvrat, da nije sodoma i gomora - kaže Dubrovčanin Edi Jertec pa će još:

image

Edi Jertec

Tonči Plazibat/Cropix

Kruzeri i konferencije

- Dubrovnik je grad koji je otvoren za sve. Na kraju krajeva, Dubrovnik je među rijetkima ugostio kruzer pun homoseksualnih ljudi, muškaraca ili žena. Dubrovnik je čak imao i konferencije gay populacije. U Dubrovniku su uvijek svi bili dobrodošli. Smatram da su to kulturni ljudi, specifični kao i svi drugi. Ne vidim problem u tome.

Ako se taj bar i otvori u Dubrovniku, smatra Jertec, grad može samo prosperat jer su to 'fini gosti koji će na kraju krajeva popuniti apartmane, hotele i donijeti priljev novca koji očigledno Dubrovniku još uvijek treba'.

I Katarina Dadić na spomen gay bara kaže 'odlično, ja sam za!'

- Treb'o je bit odavno što se mene tiče, i ostale stvari a ne samo gay bar jer je u Dubrovniku sve više gostiju koji traže nešto drukčije. Po meni je to pun pogodak, tko god da ga otvori, profitiro je. Gay gosta je u nas jako puno. Imam svoje mušterije, vjerujte to su najbolji gosti. Kažu da su i najbolji prijatelji ženama, pa eto - kaže ova Dubrovkinja i dodaje kako su i jako dobri potrošači čemu svjedoči u svojoj trgovini.

- Prije 20 godina sam imala mušteriju u butizi, mladića 30-ak godina koji je došao kupiti jednodijelni kupaći kostim. Provo ga je, rekla sam mu da mu super stoji, i on je bio jako sretan što sam ga super uslužila. Kad sam išla doma on mene na Pilama prepozna i maše mi. Možda je naletio na kakvu neugodu prije, a ja sam bila ljubazna i zapamtio me - kaže Kate Dadić pa poručuje o nužnosti prihvaćanja različitosti:

image

Prvi dubrovački gay bar smjestit će se u Ulici Marojice Kaboge

Tonči Plazibat/Cropix

Nema negativnih stavova

- Ne možeš osuđivati nikoga. Imaš doma djecu, unučad, nikad ne znaš, sve moraš prihvatiti normalno jer to se može dogoditi i u tvojoj kući.

Na negativne stavove o prvom gay klubu u Dubrovniku nismo naišli. Doduše bilo je i onih koji nisu željeli komentirati. Mnogi će reći kako je neshvatljivo da se takvo nešto već nije otvorilo davno prije. Dubrovnik je gay friendly, Lokrum je omiljeno gay kupalište, čini se sazrelo je vrijeme i za gay bar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:44