SUDSKA ZABRANA

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković: Radovi na Lapadskoj obali neće stati ni dana

Franković je na konferenciji za medije u Dubrovniku objasnio kako se zabrana odnosi na treću i četvrtu fazu izgradnje
Mato Franković
 Božo Radić/Cropix

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković izjavio je u utorak kako na adresu Grada Dubrovnika još nije stiglo rješenje Upravnog suda u Splitu o zabrani radova na projektu Lapadska obala, ali da radovi neće stati ni dana jer će se preusmjeriti na drugu fazu projekta.

Franković je na konferenciji za medije u Dubrovniku objasnio kako se zabrana odnosi na treću i četvrtu fazu izgradnje, ali ne i na drugu fazu.

„Dogovorili smo s izvođačem radova da radove prenese na drugu fazu, gdje treba pobijati 53 pilota. Za to će trebati dva i pol mjeseca, a u tom vremenu se nadamo pozitivnom ishodu u vezi s cijelim projektom“, rekao je Franković.

Napomenuo je kako je dobio poruke od predstavnika koncesionara Marine Frapa u Gružu, tvrtke Franja Pašalića Laguna Trade, ali je poručio da neće biti trgovac niti će se s ikim dogovarati.

„Pašalić je u posljednjem zahtjevu tražio da mu se povjeri parkiralište pred marinom, ali na to nećemo pristati jer su namijenjeni građanima. Nećemo pričati na takav način, već idemo po zakonu. Uvjereni smo u ispravnost naših radova“, poručio je Franković.

Upravni sud u Splitu donio je 7. svibnja mjeru privremene zabrane radova na Lapadskoj obali u Dubrovniku do pravomoćne presude po tužbi tvrtke Laguna Trade Franje Pašalića, a protiv koje je potom dubrovački gradonačelnik Mato Franković najavio tužbu zbog naknade štete.

Laguna Trade pred sudom se žalila na odluku Ministarstva graditeljstva o odbijanju statusa stranke u postupku izdavanja građevinske dozvole za projekt rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale, gdje se nalazi i njihova Marina Frapa.

„Laž je navod iz rješenja da je riječ o osporenoj građevinskoj dozvoli jer je pravomoćna. Uložit ćemo žalbu kako bismo zaštitili javni interes i uvjeren sam da ćemo biti uspješni“, ustvrdio je tada Franković.

Najavio je kako će, ako radovi budu zaustavljeni i na sat vremena, Grad Dubrovnik kao oštećena strana podnijeti odštetni zahtjev prema tvrtki Laguna Trade u iznosu od 70 milijuna kuna državnih i europskih sredstava.

Po Frankoviću, financiranje projekta neće biti ugroženo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:36