LOKALNI IZBORI

Državno izborno povjerenstvo objavilo izvješća o financiranju izborne promidžbe

DIP navodi kako je u II. i III. krugu lokalnih izbora 2021. proveden nadzor financiranja izborne promidžbe nad 730 izbornih sudionika
 Cropix/Ranko Šuvar/Pool

Na mrežnim stranicama Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr objavljena su izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe te administrativne sankcije, priopćio je DIP.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) je na sjednicama 19. srpnja i 3. kolovoza donijelo izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe na lokalnim izborima 2021., koji su završili izborni postupak u II. i III. krugu izbora.

DIP navodi kako je u II. i III. krugu lokalnih izbora 2021. proveden nadzor financiranja izborne promidžbe nad 730 izbornih sudionika te 18 osoba koje nisu postale izborni sudionici.

Državno izborno povjerenstvo ističe kako je donijelo 158 izvješća o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe; 3 administrativne sankcije, a utvrđeno je 235 povreda za koje će se, sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, dostaviti obavijest Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske.

Pored navedenog, objavljeni su i tablični pregledi povreda Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, po županijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2022 00:14