OPET SE OGLASILI

Državne nekretnine izdale novo priopćenje: ‘Frkin podrum‘ je prazan i nikad nije bio Frkin!

‘Povodom niza medijskih objava u kojima se podrumska nekretnina na adresi Palmotićeva 24 naziva ‘Frkin podrum‘, lijepo vas molimo da koristite ispravnu tvrdnju‘

Zvonimir Frka-Petešić

 Boris Kovačev/Cropix

Iz tvrtke Državne nekretnine danas su medijima poslali novo priopćenje vezano uz korištenje i obnovu podrumskog prostora u Palmotićevoj ulici 24 koji je koristio predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić.

"Povodom niza medijskih objava u kojima se podrumska nekretnina na adresi Palmotićeva 24 naziva „Frkin podrum“, lijepo vas molimo da koristite ispravnu tvrdnju, a to je da je riječ o podrumskoj radnoj prostoriji Državnih nekretnina.

Štoviše, još jučer je u više priloga na nacionalnim televizijama utvrđeno da ondje nema nikakvih predmeta još od početka radova. Svi predmeti, koji su bili privremeno smješteni u podrumskoj prostoriji, izmješteni su prije adaptacije koja je počela u listopadu 2021., znatno ranije nego što je ta tema ove državne nekretnine postala aktualna.

Molimo vas da u daljnjem izvještavanju o ovoj nekretnini koristite ispravnu formulaciju, kako biste izbjegli namjerno iznošenje netočnih informacija", navodi se u kratkom priopćenju.

Podsjetimo, u medijima je objavljeno da predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka-Petešić u podrumu te zgrade drži knjige te da je podrum površine 83 kvadrata obnovljen za 417.000 kuna.

Mediji su također prethodno propitivali brzu obnovu stana u zgradi oštećenoj u potresu u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, kojeg kao državni dužnosnik također koristi Frka-Petešić.

Premijer Andrej Plenković jučer je poručio kako je riječ o "besramnoj, orkestriranoj hajki koja traje na Frka-Petešića već mjesec dana".

"To nema nikakve veze s njim. Ta hajka, haranga, besramna, orkestrirana hajka koja traje na Frka Petešića već mjesec dana je jedna od glupljih, iritantnijih i zločestijih pojava u medijskom i internetskom prostoru kojeg pratim skoro 50 godina", kazao je.

Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić prije je, komentiravši situaciju u kojoj se našao zbog obnove državnog stana u kojem trenutno stanuje, rekao kako je to splet okolnosti te poručio kako je njegova savjest čista, jer nije učinio ništa protivno zakonu. Izjavio je da je, kada mu je ponuđen taj stan, pitao imali neki podrum ili tavan, gdje bi mogao staviti dio arhiva i biblioteke. Knjige se nalaze u podrumskom skladištu, a za njega čak nemam ni ključ, rekao je, uz ostalo, u HTV-ovoj emisiji Romana Bolkovića '1 na 1' .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:28