USPJELA PRODAJA

Država prodala kultnu zagrebačku vilu za 8,5 milijuna kuna, poznato je ime kupca

Sljedeće što ide na bubanj je rezidencijalna nekretnina na Slavujevcu, u kojoj je nekad bila britanska ambasada

Vila na Tuškancu

Država je nakon čak 30 godina stavila na dražbu i prodala oronulu vilu na Tuškancu, odmah pokraj kuće prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, piše RTL.

Početna cijena bila je 7, a vila je na koncu prodana za ukupno 8,5 milijuna kuna i to sinu nekadašnjeg kralja mlijeka Luki Rajiću mlađem.

Ivan Paladina, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, kaže kako je takvu cijenu očekivao.

"Mogu reći da sam očekivao tako dobru cijenu. Ja sam očekivao i nadao se i svrha ovakvog načina prodaje je da bude više zainteresiranih. Imali smo tri zainteresirana kupca koji su uplatili jamčevinu koja nije mala koji su se natjecali na dražbi. To je ono što je svrha ovakvog načina prodaje. I postiglo se u konačnici milijun kuna više nego što je procijenjena vrijednost", rekao je Paladina.

Sljedeće što ide na bubanj je rezidencijalna nekretnina na Slavujevcu, u kojoj je nekad bila britanska ambasada. Procijenjena je na 20 milijuna kuna. U planu je prodaja i vile u Kostreni, a ići će i natječaji za turističke lokacije - na Lastovu, Pelješcu, i Privlaci.

Paladina je dodao i da su u fazi nabave online platforme e-javni natječaj.

"Putem koje nadam se da će biti gotovo do sredine sljedeće godine gdje će se sve državne nekretnine prodavati na toj platformi ili na licitaciji ili na dražbi", rekao je za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:26