APEL PREMIJERU

Društvo arhitekata pisalo Plenkoviću: ‘Novi ministar trebao bi biti osoba iz graditeljskog sektora‘

Radi se o najznačajnijem udruženju iz područja arhitekture i urbanizma u Zagrebu i okolnim županijama

Tihomil Matković

 Zeljko Puhovski/Cropix

- Predsjedniče Vlade, pozivamo vas da prilikom odabira Ministra našeg sektora razmotrite reference koje će neupitno dokazati da je osoba koju imenujete potrebnog obrazovanja iz graditeljskog sektora te da ima potrebna rukovodeća iskustva za upravljanje kako Ministarstvom, tako i povezanim ustanovama uz Ministarstvo - poručio je u javnom pozivu predsjednik Društva arhitekata Zagreb Tihomil Matković.

U tom dopisu premijeru poručuju kako je "Društvo arhitekata Zagreba najznačajnije udruženje iz područja arhitekture i urbanizma u Zagrebu i okolnim Županijama".

- U 2022. godini očekuje nas veliki obim zahtjevnih postupaka obnove i korištenja sredstava EU fondova za te potrebe. Dobiveno produženje roka za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti, koje svakako pozdravljamo, i dalje nas sve u graditeljskom sektoru ostavljaju u izazovnom i dinamičnom okruženju velikih potreba uz ograničene resurse, i to u znatnoj mjeri u ljudskim i tržišnim potencijalima. U 2022. godini nastavljaju se i poremećaji na graditeljskom tržištu uvjetovani globalnom postpandemijskom krizom, koji sva djelovanja unutar graditeljskog sektora čine još zahtjevnijima. Za graditeljski sektor, u ovako zahtjevnom okruženju u narednom periodu, izuzetno je bitna podrška najkvalitetnijih ljudi unutar državnih ustanova, što svakako započinje Ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, kao vodeće osobe u resoru graditeljstva - navodi se u dopisu Društva arhitekata Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:05