NEPRAVOMOĆNA ODLUKA

Dražen Jelenić zbog ‘afere mason‘ smijenjen s mjesta zamjenika glavne državne odvjetnice

Državnoodvjetničko vijeće donijelo je nepravomoćnu odluku, a njegovu smjenu zatražila je Zlata Hrvoj Šipek

Dražen Jelenić

 Damjan Tadic/Cropix

Državnoodvjetničko vijeće donijelo je večeras nepravomoćnu odluku o razrješenju Dražena Jelenića s mjesta zamjenika glavne državne odvjetnice, potvrdila je za Jutarnji list njegova odvjetnica Vesna Alaburić. Jelenić je smijenjen zbog afere masoni.

Podsjećamo, Jelenić je podnio ostavku 19. veljače 2020. godine, nakon što se otkrilo da je bio član masonske lože, a potom je njegova nasljednica Zlata Hrvoj Šipek, kojoj je u međuvremenu bio zamjenik, zatražila pokretanje stegovnog postupka i privremeno udaljenje s dužnosti te njegovo razrješenje.

Jelenić je bio suspendiran u travnju ove godine odlukom DOV-a koje ga je večeras i razriješilo dužnosti.

Jelenić nije porekao da je bio član masonske lože, ali je u svojoj obrani rekao da ničim nije povrijedio propise i etička načela u radu kao tužitelj. Međutim, Hrvoj-Šipek, kojoj je Jelenić bio zamjenik, tražila je njegovo razrješenje.

Jelenić je rekao kako je upravo dan prije nego što je podnio ostavku trebao biti održan sastanak na kojem bi mu USKOK referirao stanje u "predmetu Žalac", ali se taj sastanak nikad nije održao.

Bivši glavni državni odvjetnik žalit će se na nepravomoćnu odluku DOV-a o svom razrješenju Vrhovnom sudu, ali tek nakon što tu odluku i službeno zaprimi u pisanom obliku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 07:24