BUKTINJA U DALMACIJI

Dramatična borba s vatrom kod Hvara: Pogledajte kanadere u akciji

Uvala Vlaka, na otočiću Sv. Klement, tradicionalno je hvarsko izletište s više restorana

Požar kod Hvara

 Snimio čitatelj/

Jutros nešto prije devet sati na Paklenim otocima na Hvaru buknuo je šumski požar koji trenutno gase dva kanadera, doznaje se od hvarskih vatrogasaca.

Radi se o lokalitetu na Sv. Klementu Vloka, a prva dojava o požaru vatrogascima je stigla u 8.47 sati. Gori gusta borova šuma, nisko raslinje i trava.

Na terenu je 25 gasitelja iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Hvar, koji su do požarišta zajedno s prijenosnim pumpama prebačeni gumenjakom Nautičkog centra Hvar.

Vatra je visoko u brdu, riječ je o djelomično teško pristupačnom terenu, zbog čega su ubrzo nakon izbijanja vatre gasiteljima u pomoć priskočila dva kanadera, rekao je Hini dežurni u DVD-u Hvar.

Što se tiče opožarene površine, moglo bi se raditi o tri hektra izgorene površine. Nadamo se da će kanaderi još jutros riješiti glavninu požara. Ugroze za ljude i objekte nema, kažu u DVD-u Hvar.

Uvala Vlaka, na otočiću Sv. Klement, tradicionalno je hvarsko izletište s više restorana u malenom naselju gdje postoji i crkva iz 14. st. posvećena sv. Klementu.

Na ovom otoku nalaze se i rimske nastambe u predjelu zvanom Soline, kao i ilirske gomile.

image

Požar nad uvalom Vlaka

Snimio čitatelj
image

Požar nad uvalom Vlaka

Snimio čitatelj
image

Požar kod uvale Vlaka

Snimio čitatelj
image

Požar u uvali Vlaka

Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:23