UPUTILI ISPRIKU

Drama u Potjeri zbog nepriznatog, a točnog odgovora o Pink Floydu: HRT o pomutnji izdao i specijalno priopćenje

S javne televizije poslali su priopćenje u kojem objašnjavaju zavrzlamu koja se dogodila u večerašnjoj emisiji

Kviz Potjera

 Hrt/screenshot

U večerašnjoj epizodi kviza Potjera, koji se emitira na HRT-u, dogodila se prava mala drama zbog koje su se oglasili i s javne televizije. U lovčevoj završnoj potjeri, u kojoj je lovac pokušao odgovoriti na više pitanja nego što je to uspio igrač, jedno od pitanja bilo je i o albumu Pink Floyda.

Lovcu Krešimiru Sučević Međeralu je, naime, postavljeno pitanje o geometrijskom tijelu u središtu naslovnice albuma „The Dark Side of the Moon“ Pink Floyda, na koje on nije znao odgovoriti.

Na pitanje je zatim odgovarao igrač Ivan, koji je u završnom obračunu s lovcem ostao sam.

image

Kviz Potjera

Hrt/screenshot

Kako pojašnjavaju s HRT-a, predviđeni točan odgovor na pitanje bio je „prizma“, a natjecatelj je nakon lovčeva netočnog odgovora ponudio odgovor „piramida“.

- Natjecateljev odgovor isprva nije bio priznat i lovac nije bio vraćen korak unatrag, objašnjavaju s HRT-a ono što su gledatelji imali priliku i vidjeti večeras, kad je emitirana emisija.

image

Kviz Potjera

Hrt/screenshot

No, ipak je došlo do preokreta i natjecatelju je naknadno priznat odgovor, a posljedično i pobjeda jer po tumačenju s HRT-a lovac ne bi imao dovoljno vremena do kraja potjere stići natjecatelja, da mu je ovaj odgovor priznat.

- Naknadnom provjerom odlučili smo priznati natjecateljev odgovor pa bi lovcu, uz preostale dvije sekunde, do pobjede nedostajao još jedan korak i samim time premalo vremena za čitanje pitanja i odgovor pa je u večerašnjoj emisiji pobjednikom proglašen natjecatelj. Bit će mu isplaćeno 17.500 kunan, odnosno iznos za koji je igrao u završnoj potjeri, kažu s HRT-a.

Na kraju priopćenja s HRT-a su se ispričali natjecatelju, ali i gledateljima, koje su pozivali da i dalje uživaju u premijernim emisijama Potjere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:57