ANALIZA IZBORA U SPLITU

Doznajemo detalje s HDZ-ova sastanka: Sanader i Boban opravdavali Đogašev poraz, Plenković se žalio na medije

Navodno je Plenković kazao kako su mediji stalno napadali HDZ te da su relativizirali afere Ivice Puljka i njegovih suradnika
 Davor Pongracic/Cropix

Šef HDZ-a Andrej Plenković nakon sastanka stranačkih tijela novinarima je komentirao gubitak izbora u Splitu kazavši, među ostalim, da su bili nepotrebni te da je u kampanji bila enormna mržnja. Sličnu retoriku oko splitskih izbora imao je, kako doznajemo, i na samom sastanku.

Izvori iz stranke kažu kako se Plenković i ovaj put žalio na medije. Navodno je kazao kako su mediji stalno napadali HDZ, te da su relativizirali afere Ivice Puljka i njegovih suradnika. Na sjednici Predsjedništva, kako doznajemo, loš rezulat njihovog nestranačkog kandidata Zorana Đogaša pokušali su opravdati šef HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije i politički tajnik Ante Sanader te župan Blaženko Boban. No, njihova objašnjenja za poraz, kako kažu naši izvori, uglavnom su se svela na "svi su bili protiv nas". Pozivali su se na to da su ih svi napadali, da je turistička sezona, da se nisu uspjeli konsolidirati, da nisu imali sreće...

O samoj ostavci šefa splitskog HDZ-a Vice Mihanovića nije se prevše govorilo. Izvori iz stranke kažu da će priča oko izbora vjerojatno završiti samo na odlasku Mihanovića s čela gradske ogranizacije.

HDZ-ovci su na sastanku, doznajemo, razgovarali i o karlovačkom, sada već bivšem HDZ-ovcu, savjetniku ravnatelja Županijske uprave za ceste Stjepanu Turkoviću, koji je sa sinom uhvaćen u krađi željeza. Komentirale su se izjave poput onih da je to bilo "izvan radnog vremena" te se navodilo kako se radi o "velikoj budalaštini", a njegov čin, doznajemo, pokušala je donekle ublažiti Nada Murganić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:45