TEK KRATKI PREDAH

DOSTA VAM JE KIŠE, PONOVNO BISTE SUNCE I VRUĆINE? Bez brige, idući tjedan stižu visoke temperature

Ilustracija
 Ante Čizmić / CROPIX

Jutro u unutrašnjosti Hrvatske bilo je oblačno i prilično svježe, s prosječnim temperaturama od oko 18°C, a hladnih 16 bilo je u Krapini, Čakovcu i Gospiću.

Tijekom dana moguća je kiša ili pljusak s grmljavinom, no količina i raspodjela oborina će biti vrlo nejednolika. Negdje je moguć obilniji pljusak, a da nedaleko padne sasvim malo ili nimalo kiše. Općenito je veća mogućnost za oborine u zapadnijim područjima gdje će najviša dnevna temperatura iznositi 18, a u istočnim područjima će ići i do 25 Celzijevih stupnjeva, javlja DHMZ.

U noći na petak i u petak rano ujutro bit će još dosta oblaka te će mjestimice padati kiša. Ipak, tijekom dana će se malo razvedriti te će biti većinom suho i djelomično sunčano, a i temperatura će malo porasti.

Državni hidrometeorološki zavod prognozira kako će se sutra u Dalmaciji zadržati pretežno sunčano i vruće vrijeme s temperaturama do 35 stupnjeva Celzijusa, iako su i na moru mogući pljuskovi i grmljavina. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena do jaka bura, a na srednjem i južnom uglavnom umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Već u subotu dnevna temperatura porast će za nekoliko stupnjeva, pa će Zagreb zagrijati toplih 28 stupnjeva. Prema kraju tjedna temperature će se penjati i to u srijedu do vrućih 34: te će se temperature u unutrašnjosti tako idućeg tjedna ponovno izjednačiti s onima na Jadranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:12