STEPHEN BARTULICA

‘Dosta mojih zahtjeva je prihvaćeno! Ali, već dobivam signale kako tzv. duboka država nije sretna s tim...‘

Bartulica je dodao kako će sve napade koji će uslijediti dočekati spreman jer ‘služi Bogu, svojoj obitelji i hrvatskom narodu‘

Stephen Nikola Bartulica i Andrej Plenković u Saboru

 Goran Mehkek/Cropix

Zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica poručio je u četvrtak nakon konstituiranja Sabora kako je dosta toga što je tražio uvršteno u program nove Vlade predvođene HDZ-om, u koju DP ulazi kao manjinski partner, no smatra da je trebalo ipak uzeti malo više vremena za rad na njemu.

"Puno toga što sam govorio je prihvaćeno i ušlo je u program. Mislim da je trebalo uzeti malo više vremena oko tog programa, međutim, dobro je da dobijemo novu Vladu u nekom razumom roku, a to može biti ranije nego sam očekivao", poručio je Bartulica komentirajući novu Vladu predvođenu HDZ-om, a u kojoj će kao manjinski partner biti Domovinski pokret.

Na pitanje može li to biti već sutra, Bartulica je odgovorio potvrdno. "Da, moguće je već sutra", rekao je. Naglasio je kako neće odustati od svojih temeljnih stavova iako "ono što sam govorio smeta mnogima".

"Već imam signale da određene strukture tzv. duboke države nisu sretne s onim što tražim. Prije svega oko Muzeja za žrtve komunizma. To je jedno nasljeđe s kojim se Hrvatska treba suočiti, upoznati mlade sa svim što se događalo, na koji način su se kršila ljudska prava, no to nije drago mnogima koji su se naviknuli da mogu raditi što žele", kazao je Bartulica, dodavši kako će sve napade koji će uslijediti dočekati spreman jer "služim Bogu, svojoj obitelji i hrvatskom narodu".

Upitan je li Ante Šušnjar, budući ministar gospodarstva iz kvote DP-a, suvlasnik tvrtke koja se bavi plinom u BiH, Bartulica je kazao kako nije upoznat s tom informacijom: "Vidio sam medijske napise, ne znam ništa o tome, ali ako postoji i eventualna percepcija sukoba interesa, onda bi trebao to otkloniti u što skorijem roku", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 10:44