Don Grubišić: Kukuriku koalicija radi kao neka vjerska SEKTA koja traži da narod vjeruje ono što kaže!

 Nikola Vilić / CROPIX

ZAGREB - Nezavisni zastupnik don Ivan Grubišić ocijenio je danas da rad vlasti koja vodi državu i zastupnika u Hrvatskome saboru ne vodi izlasku iz krize.

- Živimo svojevrsno izvanredno stanje, 20 posto radno sposobnih je nezaposleno, najavljuju se nova otpuštanja, a način na koji radi vlast i zastupnici u Hrvatskome saboru ne vodi izlasku iz krize, rekao je don Ivan Grubišić na konferenciji za novinare u Hrvatskome saboru.

Rad vladajuće koalicije usporedio je s radom neke vjerske sljedbe .

- Kukuriku koalicija radi kao neka vjerska sekta koja traži da narod vjeruje ono što kaže, ocijenio je don Ivan Grubišić te istaknuo da je potreban nacionalni konsenzus u vezi sa suspenzijom nekih zakonskih normi kako bi se provele korjenite promjene u vođenju politike i društva.

- Način rada u Hrvatskome saboru je kozmetika, rekao je i podsjetio kako ulazimo u godinu lokalnih izbora, a nacionalna je sramota što se, dodao je, još ne znaju neki podaci iz prošlogodišnjeg popisa stanovništva.

Kad je riječ o pokroviteljstvu Hrvatskoga sabora nad obilježavanjem tragedije na Bleiburgu, don Ivan Grubišić je rekao kako je za to da zasad "ostane uhodana dosadašnja praksa". No, dodao je da bi o tome trebalo provesti širu javnu raspravu, a možda i referendum.

U vezi sa zakonskim prijedlogom o medicinski pomognutoj oplodnji, nezavisni zastupnik don Ivan Grubišić istaknuo je da djeca imaju pravo znati tko su im roditelji. Također je rekao kako je za to da bračni parovi koji ne mogu imati dijete to pokušaju medicinski pomognutom oplodnjom, ali je protiv toga da se to omogući u izvanbračnoj zajednici.

O slučaju umirovljenog župnika iz Bibinja, kojeg se sumnjiči za pedofiliju, Grubišić smatra kako su tom prilikom biskupi svojim izjavama doveli u pitanje suverenitet Hrvatske .

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić o tom je slučaju izvijestio Vatikan, ali ne i hrvatske svjetovne vlasti rekavši kako ga ne vežu hrvatski zakoni. Političari u Hrvatskoj, smatra don Ivan Grubišić, u tom su slučaju napravili politički ustupak ne želeći se miješati u tu priču.

Kad je riječ o vjeronauku u školama, rekao je da bi se on trebao održavati u crkvenim prostorijama, a škole bi trebale biti autonomne i učiti učenike onome što govori znanost. Crkva bi, smatra Grubišić, trebala ponovno imati mjesto koje je imala u komunizmu i biti moralna vertikala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 19:33