‘VIRUSNI PRAZNICI‘

Domovinski pokret na Facebooku objavio ‘pismo malog Ante‘: ‘Uršula nam je ukrala Božić!‘

DP je naveo da im je "mali Ante" pismo poslao povodom drugog rođendana koronavirusa SARS-CoV-2

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta

 Marko Mrkonjic/Cropix

Politička stranka Domovinski pokret (DP) u srijedu je na svom Facebook profilu objavila "pismo malog Ante" koji ih je, kažu, "zamolio da ga proslijede svim sojevima".

DP je naveo da im je "mali Ante" pismo poslao povodom drugog rođendana koronavirusa SARS-CoV-2, referirajući se na to da je prva dokumentirana osoba koja se zarazila koronavirusom simptome počela prikazivati 1. prosinca 2020. godine.

Objavu DP-a prenosimo u cjelosti:

Povodom drugog rođendana koronavirusa, Domovinski pokret dobio je pismo malog Ante, koji nas je zamolio da ga proslijedimo svim sojevima.

URŠULA NAM JE UKRALA BOŽIĆ, ALI SE ZATO VESELIMO VIRUSNIM PRAZNICIMA!

Dragi naš viruse,

Pišem ti ovo pismo povodom tvog drugog rođendana, ali i virusnih praznika koji nam dolaze…

Prije godinu i pol dana crtao sam naše superheroje. Slikice su bile i na televiziji! Divio sam se našim junacima iz Stožera. Tada su za mene najveći heroji bili oni koji su objavili pobjedu nad tobom. Priznajem, pogriješio sam! I nemoj se zato ljutiti, dragi viruse, jer sam još mali i naivan. Ali, sada sam napokon shvatio da si ti moj jedini heroj! I da si nepobjediv.

O svom heroju volio bih znati nešto više - jer ovi naši doktori ne znaju ništa. Zato te molim, dragi naš viruse, da mi se predstaviš i da mi nešto više kažeš o sebi… Odakle si, kako se točno zoveš? Jesi li COVID s brojem 19 ili si Lambada? Delta? Delta plus? Ili možda - minus? Jel’ to slično k’o s baterijama za daljinski, koji mi iste sekunde, čim upalim televizor umjesto crtića, pokaže tebe?

Sad čujem da si Omikron i da dolaziš iz Južne Afrike, da si u isto vrijeme stravičan, ali i bezopasan! Kakav si ti to virus? Volio bih barem na PlayStation upisati tvoje ime, kad već ne mogu na dres, jer mi ne daju van da igram nogomet na igralištu. Koji broj da stavim? B.1.1.528? Ili nešto kraće, bez slova?

Dragi viruse! Koliko još dugo misliš ostati kod nas? Hoćeš li nas pustiti na zrak ili ćemo s tobom provesti Božić, zatvoreni u kućama? Ma, što će nam uopće Božić, kad imamo tebe?! I naša Uršula iz Bruxellesa, nakon što je došao Omikron, rekla je da Božić više ne postoji. Jel’ nam ga je ukrala ona ili ti?!

Tužan sam, dragi viruse. Nit’ Božića, nit’ Djeda mraza! Imaš li barem u Laponiji nekog svog rođaka, pa da potraži Djedicu? Laponski soj ne mora biti strašan kao ti, samo neka bude bezopasan. Ako mi dovedeš Djeda mraza, obećajem ti, dragi viruse, da ću biti dobar cijelu godinu i da ću se stalno pikati! Ne svakih šest mjeseci, ne svaka četiri ili tri… Pikicu mi možeš dati svaki dan!

Dragi viruse, ja sam siguran da ti uopće nisi tako strašan, kao što pričaju na televiziji. Znam da si dobar i da te se ne trebam bojati. Ipak sam ja samo dijete.

Zato ove godine, za virusne praznike, imam tri skromne želje. Molim te, svom nizozemskom soju reci, neka našu Hrvatsku prime u Schengen, pa da nam djedica iz Laponije može donijeti darove, bez da ga zaustavljaju na granici. Mađarski soj zamoli, nek’ malo prestraši naše susjede i nak’ nam više vrate tu Inu! A ako mi te dvije želje ne možeš ispuniti, onda barem ispuni treću; nek Lambada za virusne blagdane zapleše s Uršulom, a ona nek’ briselskom soju naloži da k’ sebi pozove našeg Andreja i da barem on bude sretan, kad mi djeca već dvije godine nismo.

Ovo ti piše mali Ante iz jednog sela iza sedam gora, gdje poštar ne dolazi, a i vuk nas zaobilazi. Ti si ipak došao i kod nas. Ti si najjači! Jači si i od Andreja kojeg voli Fitch. I od Uršule koju voli Grinch! Od sad crtam samo tebe!

Domovinski pokret

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:02