DVIJE NESREĆE

Dok su prelazile cestu preko zebre, automobili naletjeli na djevojčice u dobi od 13 i 15 godina

Niti jedan vozač nije obavijestio policiju o događaju, a djevojčice su naknadno zatražile liječničku pomoć u bolnicama

Ilustrativna fotografija

 CROPIX

Dvije djevojčice u dobi od 13 i 15 godina stradale se nakon što su na njih naletjeli automobili tijekom četvrtka na varaždinskom i ludbreškom području.

Prva nesreća dogodila se u 7.30 sati u Vrbanovcu kod Ludbrega u kojoj je ozlijeđena 13-godišnjakinja, piše portal Danica.hr.

"Vozač (64) upravljao je osobnim vozilom Ulicom brigade braće Radić iz smjera Ludbrega u smjeru Varaždina. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavio i propustio pješake, već je prednjim lijevim dijelom vozila naletio na djevojčicu koja je prelazila kolnik preko istoga. Nakon prometne nesreće nisu obavijestili policiju o događaju te su nakon razmjene osobnih podataka otišli, a djevojčica je naknadno zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin.

U prometnoj nesreći oko 12 sati u Agrarnoj ulici u mjestu Zamlaka ozlijeđena je 15-godišnja maloljetnica. Vozač (35) upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Ludbrega. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavio i propustio pješake koji su već stupili na isti. Zbog toga je prednjim lijevim dijelom vozila naletio na 15-godišnjakinju koja je prelazila kolnik preko istoga. Nisu obavijestili policiju o događaju, već je djevojčica naknadno zatražila liječničku pomoć u varaždinskoj bolnici", rekli su u petak u policiji.

Ako se ozljede djevojčica kvalificiraju kao teže, vozače čekaju kaznene prijave. Ako pak budu lakše, bit će prekršajno prijavljeni, piše Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:38