DRAMA U RIJECI

Dok je cijela Hrvatska slavila, policajci iz Rijeke su spasili život čovjeku: ‘Nije disao, dali su mu kisik usta na usta‘

Vozač je prevezen u KBC Rijeka gdje su mu liječnici dijagnosticirali teži oblik srčanog udara te ga uspjeli defibrilacijom oživjeti
 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Dok je cijela Hrvatska u subotu u večernjim satima slavila osvojenu brončanu medalju nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, na riječkoj Vežici dva su policajca spasila život jednom vozaču kojem je pozlilo tijekom vožnje. Naime, policajci II. policijske postaje Rijeka su 17. prosinca oko 20.40 sati bili u ophodnji u ulici Zdravka Kučića te su zatekli kraj parkiranog vozila muškarca koji pokušava izvući iz osobnog vozila vozača koji je doživio težak srčani udar.

- Policijski službenici su mu odmah pomogli pa su tako zajedno iz auta iznijeli vozača koji je u tom trenutku bio u besvjesnom stanju, nije disao niti davao znakove života. Jedan od policajaca mu je odmah pružio prvu pomoć reanimirajući ga udisanjem kisika usta na usta, dok je drugi pozvao Hitnu medicinsku pomoć. Ekipa medicinske pomoći stigla je za nekoliko minuta, a do tada su ga policijski službenici stalno reanimirali i tako ga održavali na životu. Vozač je prevezen u KBC Rijeka gdje su mu liječnici dijagnosticirali teži oblik srčanog udara te ga uspjeli defibrilacijom oživjeti - kažu iz PU primorsko-goranske navodeći da je 65-godišnji muškarac na daljnjem liječenju te je trenutno stabilno.

U razgovoru s liječnicima, uz sve pohvale policijskim službenicima na pribranosti, stručnoj i brzoj reakciji pružanja prve pomoći, naglasili su kako je upravo taj način pomogao njihovom daljnjem reanimiranju i oživljavanju 65-godišnjaka.

- Policijski službenici ovim činom pomoći pokazali su još jednom kako su stručni i vješti ne samo u održavanju sigurnosti građana, što je njihova primarna zadaća, već su također znalci i u njihovom spašavanju kada to zatreba bez obzira na vrijeme, mjesto ili situaciju u kojoj se nalaze. Inače, Policijska uprava primorsko-goranska je inicirala pa su tijekom ove godine od svibnja do danas održana četiri tečaja u suradnji s Društvom Crvenog križa PGŽ-a, kojima su 104 policijska službenika osposobljena za pružanje prve pomoći - zaključili su iz riječke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:06