OSTAVKE SPREMNE?

Đogaš čestitao Puljku na pobjedi, Vice Mihanović: ‘Problem je bio u maloj izlaznosti, sezona je...‘

Iz samog vrha stranke do Slobodne su došle neslužbene informacije da je gradski odbor HDZ-a pripremio svoje ostavke kao odgovor na izrazito loše izborne rezultate

Zoran Đogaš i Vice Mihanović

 Vojko Basic/Cropix

Ima biti da su neslužbene rezultate koji govore u prilog velikoj prednosti Centrovog Ivice Puljka, predosjetili u splitskom ogranku stranke gdje se, kako doznaje Slobodna Dalmacija, sprema velika čistka.

Naime, iz samog vrha stranke do Slobodne su došle neslužbene informacije da je gradski odbor HDZ-a pripremio svoje ostavke kao odgovor na izrazito loše izborne rezultate koji su u ovim trenucima sve izgledniji.

Zoran Đogaš obratio se javnosti oko 20.40.

Slaba izlaznost je jaka poruka i govori o trenutačnom stanju duha u Splitu. Ovaj izbor obvezuje pobjednika da služi svim građanima i čestitam Puljku na izbornoj pobjedi - rekao je Đogaš zahvalivši HDZ-u na podršci.

- Svojem gradu ostajem na raspolaganju i radit ću ono što najbolje znam.

Ostajete li u politici?

- Ajmo prvo prespavati. Ili možda prvo otići na Ultru...

Čime sam razočaran?

- Svime. Očekivao sam bolji rezultat, ali također sam očekivao da će kampanja izgledati drugačije. Mislio sam da ćemo više razgovarati o sadržaju...

Nakon Đogaša, javnosti se obratio Vice Mihanović koji je čestitao Puljku na pobjedi.

- Ostajem li na čelu splitskog HDZ-a? Prvo ćemo prespavati, a onda donijeti neke odluke. HDZ-ovi su birači odlično prihvatili Zorana, ali problem je bio u maloj izlaznosti. Vrhunac je turističke sezone, ljude je bilo teško motivirati da izađu na izbore... Ne nože biti odgovornost na premijeru Plenkoviću, on nam je dao podršku.

Prema prvim informacijama koje, ponovno neslužbeno dolaze iz nekih gradskih kotareva gdje su glasački listići već prebrojani odnos snaga ide izrazito u prilog Ivici Puljku.

U Žrnovnici se brojke tako bilježe na tragu 451 glasa za Puljka, te 297 za Đogaša, u Spinutu 1660 za Puljka, a 417 za Đogaša, zatim u kotaru Blatine Škrape 1012 za Puljka i 399 za Đogaša, te Lučac Manuš 1109 za Puljka i 350 za Đogaša.

Članovi gradskog odbora HDZ-a su: Vice Mihanović, tStipe Čogelja, Ivica Kusić, Toni Tomas, omislav Prljević, Miljenko Modrić,: Hrvoje Balić, Jakša Balov, Roko Baras, Ante Bekavac, Ivan Bikić, Vlatko Bratulić, Držislav Brčić, Ivica Budimir, Julija Budimir Bekan,Jelena Burazin, Krešimir Čaljkušić, Marijan Čelan, Luka Čelar, Matea Dorčić, Željko Đapić, Mario Filipović, Hrvoje Jelić, Jurica Jurišić, Željka Karin, Duje Koceić i Andro Krstulović Opara

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:34