ANDREJ PLENKOVIĆ

‘Dobro je da smo ležerni, fleksibilni i tolerantni, ali što ako dođe neki drugi kombi...‘

‘Dobro je da smo ležerni, fleksibilni, tolerantni, otvoreni puno više nego bilo tko drugi‘, kaže Plenković
Andrej Plenković
 Zeljko Puhovski/Cropix

Premijer Andrej Plenković se u Dnevniku N1 televzije osvrnuo na performans europarlamentarca Ivana Vilibora Sinčića pred zgradom Vlade. On je, podsjetimo, danas tamo iskrcao kombi pun lubenica.

- Ja jako volim lubenice. Što se tiče lubenica, dinja, ja sam s njima uvijek bio u dobrim odnosima. Što se tiče demokratskih performansa, to je sve okej. Stekao sam dojam da su neki vaši kolege to doživjeli neprimjerenijim sa sigurnosnog aspekta. Vidjet ćemo što kaže ministar. Vidite da smo strašno otvoreni, transparentni, svima na raspolaganju, Hrvatska ima kulturu demokracije, dijaloga. Osobno jako volim kontakt s ljudima. Dobro je da smo ležerni, fleksibilni, tolerantni, otvoreni puno više nego bilo tko drugi, ali ovakve situacije pokazuju da može doći neki drugi kombi u kojem nisu lubenice, rekao je za N1 Plenković.

Osvrnuo se i na epidemiološku situaciju, rekavši da se na razini Europske unije radi na tome da svi imaju ujednačene kriterije.

- S našeg aspekta je ključno da imamo jednaku metodologiju, jednake testove, jednaka mjerenja. Po meni je to prethodnica bilo kakvog ujednačavanja, rekao je Plenković, a kada je riječ o velikom broju zaraženih, istaknuo da je njihova klinička slika sada ipak puno bolja nego proljetos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:58