‘DOTAKLI SU DNO‘

Dobila otkaz u firmi, sada tvrdi: ‘Moja bivša tvrtka tužila je HZZO zbog mog bolesnog djeteta!?‘

Ističe da, prema zakonu, pravo na tu naknadu imaju svi koji od poslodavca imaju podmirene doprinose za zdravstveno i mirovinsko

Adrijana Cvrtila

 Damjan Tadic/Cropix

Adrijana Cvrtila, žena koju je javnost upoznala nakon što je dobila otkaz jer je prijavila nepravilnosti koje je uočila kao direktorica kutinske komunalne tvrtke Eko Moslavina, danas je na Facebooku objavila uistinu potresnu objavu.

Eko Moslavina d.o.o. Kutina tužila je HZZO što mi je odobrio korištenje "Dopusta za njegu djeteta sa težim smetnjama u razvoju" nakon vještačenja (u obliku rada sa polovicom punog radnog vremena), koji sam koristila prošle 2022. godine dok sam imala sudsku privremenu mjeru rada u Eko Moslavini d.o.o. Kutina.

Istovremeno, prošle godine gradonačelnik Kutine (večinski vlasnik Eko Moslavine d.o.o Kutina) primao je plaću 4 mjeseca u istražnom zatvoru, a nakon toga ga je istražni sudac Vinko Mioč pustio na slobodu i sada je i dalje u "gradonačelničkoj fotelji", iako je USKOK ipak 09.01.2023. podigao optužnicu protiv njega.

Živjela Hrvatska! U njoj zviždače proganjaju do iznemoglosti! - napisala je.

Nazvali smo je kako bismo provjerili o čemu je riječ. Kaže da je njezina bivša tvrtka ovim postupkom dotakla dno.

- Privremenom sudskom mjerom sam raspoređena na radno mjesto voditelja razvoja i zaštite okoliša. No, moje 13-godišnje dijete ima ozbiljne zdravstvene smetnje pa sam iskoristila mogućnost rada na pola radnog vremena. Ostali dio pokrivao je HZZO. Dakle, Eko Moslavina tu nije imala nikakve financijske štete niti koristi. Nije mi jasno zašto sada tuže HZZO - kaže.

Ističe da, prema zakonu, pravo na tu naknadu imaju svi koji od poslodavca imaju podmirene doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, te se ne navodi da moraju imati ugovor o radu. Naime, Eko Moslavina, kaže, ide upravo na to što ona nema ugovor o radu, a što je i nemoguće budući da je na poslu bila temeljem privremene sudske mjere.

- Ne znam uistinu što reći osim da je ovo još jedan pokušaj zastrašivanja. Samo, njima je najveći problem što ih se ja ne bojim jer znam da sam u pravu i sve će se dokazati - rekla je Cvrtila za Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:11