IZVIJESTIO MUP

Do kraja utakmice Dinamo - Milan u Zagrebu privedeno je četrnaest navijača

Utakmica između Dinama i Milana bila je ocijenjena kao "utakmica visokog rizika"
 Ronald Goršić/Cropix

Do kraja nogometne utakmice Dinamo - Milan, koja je u utorak uvečer održana na Maksimiru, privedeno je ukupno 14 navijača i to četiri domaća i deset gostujućih, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) po završetku utakmice.

Do početka utakmice privedeno je ukupno šest navijača, pet domaćih i jedan gostujući, zbog pokušaja ulaska na stadion s nepripadajućom ulaznicom, pokušaja unošenja pirotehničkog sredstva, alkoholiziranosti i paljenja pirotehničkog sredstva.

MUP je izvijestio i da je do kraja prvog poluvremena privedeno još pet gostujućih navijača zbog pokušaja unošenja pirotehnike, alkoholiziranosti i posjedovanja maske za lice.

Navijači Milana stigli su na Breganu u utorak u popodnevnim satima te je policija njih 619 prepratila do ‘sterilne zone‘ na stadionu koja je bila pod nadzorom. Preprata je prošla bez problema i nisu zabilježeni nikakvi sigurnosni incidenti.

Policija je u zoni stadiona i na svim prilaznim pravcima snimala audio i video te fotografirala prije, za vrijeme i nakon završetka utakmice.

Utakmica između Dinama i Milana bila je ocijenjena kao "utakmica visokog rizika".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:24