PRIJETI JOJ ZATVOR

Djevojka (27) HDZ-ova župana optužila za pokušaj silovanja i prijetnje, u istrazi došlo do velikog preokreta!

Kaznenoj prijavi priložila je brojne snimke zaslona mobitelana kojima su prikazane poruke. A onda - šok!

Djevojka koja je lažno optužila župana (skroz lijevo)

 FACEBOOK

Podignuta je optužnica protiv 27-godišnjakinje s varaždinskog područja zbog sumnje da je župana lažno prijavila za prijetnje. Prema optužnici, djevojka je državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv varaždinskog župana Anđelka Stričaka (HDZ) u kojoj je navela da joj je župan sa svojeg mobitela poslao hrpu prijetećih poruka i to sve kako bi ona povukla prijavu protiv njega za pokušaj navodnog silovanja.

Kaznenoj prijavi priložila je brojne snimke zaslona mobilnog telefona na kojima su prikazane sve navedene poruke. No tijekom istrage ispostavilo se kako je te poruke ona slala - samoj sebi!

"Iako je znala da to nije istina i da joj predmetne poruke nije poslao Anđelko Stričak, već ih je ona poslala sama sebi s istog mobilnog uređaja te potom vlastoručno izradila i snimke zaslona tih poruka. Ustanovili su to sudski vještaci za telekomunikacije. Dakle, prijavila je osobu i podmetnula tragove koji upućuju na to da je počinila kazneno djelo, iako je znala da to nije istina", navode varaždinski tužitelji koji za djevojku traže osam mjeseci bezuvjetnog zatvora, piše portal Danica.hr.

Istraga tog slučaja bila je otežana jer djevojka nije željela otkriti gdje joj je sporni mobitel, premda je odvjetništvo policiji naložilo da ga zaplijeni.

image

Anđelko Stričak

Zeljko Hajdinjak/CROPIX

"I dalje koristim isti mobitel na koji sam primila sporne poruke i na kojem i dalje imam pohranjene snimke zaslona sa sadržajem tih poruka, ali ne želim ga dobrovoljno predati jer nije od župana zatraženo da također preda svoj mobitel. Tražili su samo moj, iako sam ja podnijela kaznenu prijavu protiv njega. Mobitel ću predati samo ukoliko bude izdan nalog za pretragu istog, ali dobrovoljno ga ne mislim predati", rekla je u istrazi.

Telekomunikacijski vještak je pak naglasio kako je "vidljivo da su poruke slane i primane na mobilni telefon identičnog IMEI broja koji je u sebi cijelo vrijeme komunikacije sadržavao istu SIM karticu identičnog IMSI broja".

Prijava odbačena

"Analizom podataka koji prileže spisu nije pronađena niti jedna komunikacija između mobilnih telefona telefonskih brojeva kojim se koristila djevojka i broja kojim se koristio Anđelko Stričak", naglašava vještak.

No djevojka i dalje ustraje u svojoj priči. Kaže kako joj je župan doista prijetio kako bi "povukla svoj prijedlog za provođenje istrage protiv njega, zbog kaznenog djela pokušaja silovanja, o čijem prijedlogu se odlučuje pred Županijskim sudom u Varaždinu".

No državno odvjetništvo njezinu prijavu za pokušaj silovanja, koja je podnesena uoči prošlih lokalnih izbora, također je odbacilo kao neosnovanu, piše Danica.hr.

Djevojka je, inače, višestruko osuđivana za različita kaznena djela, među ostalim i tri kaznena djela prijevare, a u sva tri je slučaja pravomoćno osuđena. Zato tužitelji za nju ovaj put traže bezuvjetan zatvor zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:05