SVAKA ČAST JURICA!

Djelatnik HAC-a Crnogorcu vratio izgubljenu torbu s 10 tisuća eura i svim dokumentima!

Crnogorac je nakon plaćanja goriva torbicu nakratko stavio na krov svoje Ford Fieste. Nešto se zamislio, sjeo i nastavio vožnju...
 Andrija Lučić/CROPIX

BENKOVAC - Ivo Jurica, 36-godišnji djelatnik Hrvatskih autocesta iz Benkovca, zaposlen na naplatnim kućicama "Dalmatine" u Pirovcu, u srijedu je osvijetlao osobni i obraz svih zaposlenika HAC-a nakon što je na zastavnoj traci kolnika autoputa uočio crnu torbicu. Zakočio je. Pokupio je, otvorio i potom punu eura dao se u operaciju povrata novca 31-godišnjem vlasniku, crnogorskom državljaninu Goranu Sadatu iz Ulcinja.

Primjer poštenja odigrao se na kilometar udaljenosti od Inine benzinske postaje Kozjak Jug u pravcu Splita kada je djelatnik Jurica, koji je inače bio na godišnjem odmoru, putovao za Sinj i selo Brnaze kod suprugine obitelji.

- Stao sam na pumpi,natočio gorivo i krenuo dalje put Splita - kazao nam je Jurica. - Kilometar nakon pumpe, potom sam s desna na zaustavnom traku uočio torbicu, zakočio, pokupio je i vratio se na pumpu. Tu sam je otvorio u prisustvi svojih kolega i bila je prepuna eura i dokumenata na ime crnogorskog državljanina. Torbu smo nakon toga zatvorili te pozvali policiju i kolege da ga zaustave i da se vrati, što je ubrzo i učinio. Bio je šokiran i iznenađen - nastavio je Jurica i pojasnio da je Crnogorac kazao kako je nakon plaćanja goriva torbicu nakratko stavio na krov svoje Ford Fieste.

Nešto se zamislio, sjeo i nastavio vožnju, pri čemu je torbica nakon nekih kilometar puta pala pokraj kolnika, dok je on cijelo vrijeme mislio da mu je ona na zadnjem sjedištu. - Uslijedilo je njegovo čašćenje svih zatečenih djelatnika, te mi je uporno iako sam odbijao, doslovno ugurao u ruke nagradu - opisao nam je događaj Ivo Jurica, pošteni i nadasve skromni suprug i otac jednogodišnjeg djeteta.

I Pažanin pronašao pa vratio torbicu s novcem

Savjesni Pažanin (55) predao je policiji torbicu sa dokumentima i većim iznosom stranog novca koju je u četvrtak u poslijepodnevnim satima pronašao na autobusnom stajalištu u Dinjiškoj na Pagu. Torbica je u vlasništvu stranog državljanina koji još nije pronađen. (B.S.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 07:14